Kjærlighetsbrev til mosselærerne

Foto:

Av
DEL

LESERBREVSkole blir ofte diskutert i den offentlige debatten, det skal vi ønske velkommen. En gjenganger er at respekten for læreren må tas tilbake, da er den offentlige debatten i seg selv et godt sted å starte. For makan til yrkesgruppe skal man lete lenge etter. De setter alltid læring i forsete, har fokus på å gjøre kunnskap gøy og strekker seg til det ytterste for å løfte elevene. Jeg har vært så heldig å få jobbe som vikarlærer ved en av skolene i snart fem år og sett hvordan lærerne jobber på nært hold.

Jeg har aldri følt meg utrygg i rollen det er takket være lærere og administrasjonen. Der alle har et hjelpsomt-gen og er løsningsorienterte hele veien. Jeg snakket en gang med en lærer som fortalte at hun ikke lenger sier hva hun jobber med når hun møter nye folk i festlige lag. Hun var luta lei av å måtte forsvare en ymse lærer, for ting som har skjedd for tredve år siden. Det er godt forståelig.

Det blir ofte mye negativt når skole diskuteres. Man surrer seg inn i problemer og målstyring. Vi har alle et forhold til skole. De fleste på flere måter, men det blir fort mange kokker å mye søl. Da jeg begynte på skolen ble jeg møtt med stoppeklokke til mattestykkene og skammekroken. Det er ikke representativt for skolen tyve år senere. Sannheten er at skolen langt på vei er samfunnets aller viktigste institusjon. Kort fortalt blir jeg litt rørt av hvordan Mosseskolen står på hver dag, for å gjøre folk av våre barn og unge. Vi i Moss Arbeiderparti ønsker å bidra til en god offentlig skole med like muligheter for alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags