Stem på deg selv!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ved stortingsvalget til høsten kan du for første gang stemme på deg selv! Partiet Liberalistene stiller nemlig som det eneste nye partiet med lister i alle Norges fylker, fra sør til nord.

Liberalistene ønsker mer makt til hvert enkelt individ på bekostning av politikerne. De vil da ha langt mindre innflytelse over ditt liv. De vil da bestemme mindre over dine penger, og din tid.

I dag tar staten 36% i inntektsskatt, men i tillegg kommer en rekke avgifter som moms, bilavgift, alkoholavgift, dokumentavgift, emballasjeavgift, og kraftavgift, osv. Totalt havner de fleste på rundt 60-70% skatt av det du tjener. Skattepengene blir så brukt for å finansiere overprisede monopol-tjenester som fungerer svært dårlig.

Mangel på konkurranse mellom aktørene fører i dag til denne situasjonen:

- 250 000 i helsekø hvert år

- 3000 dør hvert år i helsekø i påvente av behandling

- 2000 dør hvert år pga feil behandling

- 15 000 blir uføre hvert år pga feil behandling

- 40 000 Får ikke hjelpen de har krav på av NAV, som politikerene har lovtet.

Dette er bare et lite utvalg som sier noe om resultatet av dagens løsning. Husk at

- hver skattebetaler betaler i snitt 78 000 hvert år kun til helsebudsjettet, og dette inkluderer ikke (eldreomsorgen).

Antallet som på ingen vis har mulighet eller evne til å skape seg en inntekt, er i dag på under 1% av befolkningen. Dette er en gruppe det norske folk fint kan hjelpe gjennom en eller flere frivillige organisasjoner, og har historisk gjort dette.

Stemmer til Liberalistene, vil føre til mer makt til det enkelte individ. Dette gjelder da ikke makt over andre individer, men mer makt over sitt eget liv. Det å kunne få bestemme over seg selv er en grunnleggende menneskerettighet.

Politikerne som sitter i kommunene i dag, ser på din eiendom som deres melkeku. De takserer også som regel feil, og langt over det boligen er verdt for å dra inn ekstra skattekroner. Det er rom for å jukse her, og det finnes ingen kontrollorganer for å stoppe maktmisbruket. Din lønn er ditt arbeid, hvor mye av ditt arbeid har andre rett på? Det arbeidet du har gjort, og som du har fått lønn for har allerede tjent samfunnet.

Liberalistene er imot statlig subsidiering – som medfører mye effektivitetstap – ønskes byttet ut med frivillige initiativer når det gjelder for eksempel kunst og kultur, idrett og religion. Dette er ting man ikke burde bli tvunget til å betale for, men som vil tjene penger uavhengig bruken av tvang da dette er noe folk ønsker å benytte seg av egen fri vilje. Dersom de ikke vil det, så er det en uting å tvinge dem til å betale for det. Se på sløseriombudsmannen på Facebook, hva politikerne kaster bort ditt hardt arbeid på. Det kan være utedasser i gull flere mil unna der folk bor, steiner som avgir en rar lyd i sentrum eller flytting av en stor flyplass til milliarder av kroner.

Det skal være opp til hver enkelt å bestemme hva, og hvem de ønsker å bruke sine penger på. Liberalistene ønsker å tilrettelegge for økt økonomisk aktivitet gjennom å gjøre det enklere for folk å starte opp og komme seg frem.

Kristian Østli Kristiansen

Styremedlem. Liberalistene Østfold

Trøgstad

Følg på: www.liberalistene.org/

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken