«Togene står grunnet planleggingsdag i NSB!»

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

En slik melding ville vært uhørt. Protestene ville vært voldsomme. Det ville blitt VG og Dagsrevy og mere til - med rette!

NSB må selvfølgelig planlegge sin hverdag. Flyselskap også. Og politi...
Heldigvis klarer de det uten å stenge dørene. Selv på REMA 1000 må det informeres og planlegges. Ingen der kommer på tanken å henge opp et STENGT-skilt av den grunn.

«I dag holder matbutikkene i Norge stengt på grunn av planlegging!»

Men det finnes ett sted der de med foreldet selvfølgelighet stenger dørene hele dagen fordi det skal drikkes kaffe og prates, eller planlegge som de kaller det: Det er barnehagene.

Foreldre i fullt arbeid og som baserer sin hverdag på at barnet er ivaretatt av barnehagen, blir latt i stikken. Mor eller far må være hjemme, kanskje etter heftige diskusjoner om hvem som mister den viktigste arbeidsdagen. Arbeidsgivere må utsette oppdrag eller omrokkere på staben. Møteplaner må endres, gruppearbeid blir avbrudt. Ringvirkningene er mange og store.

Hva de totale kostnadene for foreldre og arbeidsgivere er for en planleggingsdag i en gjennomsnitlig barnehage bør noen regne på. Tallet er ganske sikkert skremmende stort.

Det er uhørt

Dette er problemer og kostnader som barnehagene glatt legger i fanget på de som betaler dem for å levere en tjeneste. Det er uhørt, det er gammeldags og milelangt fra det servicesamfunnet vi andre lever i.

«Avinor har planleggingsdag. Flyene over hele Norge står?»

På spørsmål om ikke planleggingen kunne legges utenom åpningstid, altså som overtid slik alle andre må gjøre, var svaret «Det er nok mulig, men det orker vi ikke.»
Jeg gratulerte vedkommende med at hun tilhører en yrkesgruppe som kan si nei til overtid uten å få sparken.

De vil sikkert hevde at de har en stressende hverdag og at de er lavt lønnet.

Men det finnes mange yrkesgrupper som har like stressende arbeidsdager som barnehagetanter. Ikke er det vanskelig å finne noen som har lavere lønn heller. Men ingen sier nei til noen timer overtid et par ganger i året. Det hører med når man tar en lønnet jobb.

Bli slutt på dette tullet

«Taxisentralen holder stengt i dag på grunn av planleggingsdag?»

Jeg vet ikke hva som foregår på barnehagenes planleggingsdager. Men man kan jo stille seg spørsmål om det virkelig tar en hel dag å planlegge at man stort sett skal fortsette som før.

Retten til å stenge sine betalende kunder ute er sikkert nedfelt i gammelmodige avtaler. Men noen bør kanskje se nærmere på ordningen. Den er en urimelig belastning for småbarnforeldre og det er kostbart for samfunnet.

Det bør snarest bli slutt på dette tullet som skaper så mye stress og så store tap for oss utenfor barnehagene.

Følg debatten på moss-avis.no.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags