Venstre er et viktig sentrumsparti og limet i bystyret i Moss

MOSS BYSTYRE: Kjell Kåsin mener at Moss Venstre kjenner de grunnleggende økonomiske utfordringene for Moss og er et viktig sentrumsparti.

MOSS BYSTYRE: Kjell Kåsin mener at Moss Venstre kjenner de grunnleggende økonomiske utfordringene for Moss og er et viktig sentrumsparti.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev skrevet av Kjell Kåsin, listekandidat for Moss Venstre.

DEL

LeserbrevVenstre er et robust parti. Det er et ærlig parti. Moss Venstre kjenner de grunnleggende økonomiske utfordringene for byen vår.

Moss har i mange år vært en skattesvak kommune. I tillegg har staten over en lang periode gitt Moss dårligere økonomiske rammer enn gjennomsnittskommunen på grunn av kommunestørrelse og kommunestruktur. Moss har større enhetskostnader pr. innbygger enn gjennomsnittskommunen når det gjelder sosialkostnader, omsorgskostnader og barnevern. Årsakene finner vi i befolkningssammensetningen ( folkehelsestatistikker). Det vil ta lang tid å endre dette. Moss Venstre vil derfor ha fokus på nødvendige tiltak innen forebygging, skole og bedre vilkår for næringsetablering. Her finner vi også hovedårsaken til at eiendomssskatten ble innført. Det var en kompensasjon for reduserte inntekter og større kostnader, men e-skatten må ikke bli en sovepute. Ett av målene for Venstre er derfor å skape grunnlag for økte inntekter samtidig som kostnadene reduseres gjennom effektivitet og kostnadskontroll. Dette må gjøres i et respektfylt samarbed med ansattes organisasjoner. Å inntektsføre «luftpenger» vil være fremmed for Venstre.Moss Venstre har tydelige programformuleringer. Partiet går rett på sak og har målrettede tiltak på miljø- og klimautfordringer, på skole-, kultur- og omsorgstiltak. Jeg vil spesielt trekke fram følgende: Venstre vil verne markagrensen på Jeløy og Mosseskogen. Byens grønne lunger skal skånes for utbygging. Programmet inneholder klimamål for kommunale bygninger og kjøretøy. Ny Hoppern skole skal bygges i følge vedtatt forprosjekt. Tidstyver som tar bort lærernes fokus på undervisningenen skal fjernes. Styrke omsorgslønn for familiemedlemmer som påtar seg tyngre pleieoppgaver i hjemmet.

Med erfaring som gruppeleder fra Våler Høyre og Moss Høyre har jeg nå valgt å støtte Moss Venstre i den kommende perioden, fordi jeg blant annet støtter partiets syn på grunnleggende økonomiske spilleregler for kommunal drift. Venstre er et sentrumsparti og har en viktig funksjon i bystyrets arbeid for solide flertall i saker for by og region.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags