Jeg har stått på og gjort en solid innsats for å kjøpe leker, bamser og filmer som skal fenge guttungen som snart er to år gammel. Det jeg ikke har forstått er at svaret har ligget rett utenfor vinduet hele tiden.

Hjemme hos oss har verken barne-tv på NRK eller andre programmer blitt noen hit. Ukas store høydepunkt for guttungen er mandag morgen.

Rett før klokken 07.00 ruller nemlig søppelbilen forbi, noe som virkelig har fascinert ham den siste tiden. Da roper han «søppelbil på mandag», før han så steller seg opp ved vinduet og nyter synet av ukens restavfall som bli tømt. Men det stopper ikke der. Moroa er bare så vidt i gang.

Turen går videre opp i stua for å se på søppelbil-videoer på YouTube. Det er faktisk så lite spennende som det høres ut som. Det er rett og slett ulike biler som tømmer restavfall. Men for guttungen er det topp underholdning. Han sitter helt i ro i sofaen, følger nøye med, vinker og jubler hver gang en ny søppelbil ruller over skjermen.

Skal man toppe mandagen helt, er heller ikke det så vanskelig. Da er det bare å knyte søppelposen og gi ham æren av å kaste den på vei ut døra. Med stolthet setter han seg inn i bilen på vei til barnehagen og snakker om morgenens store hendelser.

Det hadde vel nesten vært like greit å skrinlegge ferieturen til Danmark 2017. For guttungen hadde det sikkert vært vel så bra med daglige turer til Solgård Avfallsplass isteden.