Si meg hvilken gate du tilhører, og jeg skal fortelle deg hvem du er

Øystein Kristiansen.

Øystein Kristiansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mårn' du, skrevet av nyhetsredaktør Øystein Kristiansen.

DEL

MeningerJeg liker ikke å skryte av karbonavtrykket mitt, men faktum er at det er ganske stort. Ikke minst etter at vi fikk oss et feriehus utenfor kjørbar rekkevidde.

Jeg oppholder meg altså en del på flyplasser. Det er i grunn ganske kjedelig. For å bøte på kjedsomheten har jeg funnet på et nytt tidsfordriv: Å gjette passasjerers reisemål ut ifra deres fremtoning.

Du burde prøve selv en gang du er på Gardermoen: Se nøye på passasjerene som venter ved en gate, uten å kikke på skjermen som viser flyets destinasjon. Hvor tror du de skal reise?

Stockholm avslører du lett på det høye antall forretningsreisende med litt for tettsittende dresser, spisse sko og mye hårvoks.

Berlin? Svært uformelt i klesveien. En del spesialbagasje som åpenbart rommer musikkinstrumenter. Ellers er ryggsekk er den foretrukne form for håndbagasje.

Las Palmas? Høyt antall tax free poser. Ellers noe glissent, da passasjerene sitter i baren helt til last call.

London? Ingen par, bare guttegjenger og jentegjenger på guttetur og jentetur. Hver fjerde passasjer reiser i fotballdrakt.

Malaga: Snittalder 60 pluss, kleskode 20 minus. Hyppig utøvelse av kontinentale hilsningsritualer etter hvert som passasjerene oppdager kjente fjes ved gaten.

Så er spørsmålet; ved hvilken gate plasserer du meg?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags