Gå til sidens hovedinnhold

Nei, Kongen er ikke død

Artikkelen er over 4 år gammel

Mårn du Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det ble mye oppstyr i aviser, TV- og radioredaksjoner tirsdag i forrige uke da NTB kom i skade for å sende ut en feilaktig melding om at kong Harald er død.

Heldigvis oppdaget NTB blemmen selv ganske raskt og sendte ut en ny melding etter fire minutter der de trakk tilbake det uriktige dødsbudskapet. Og Slottet fulgte opp litt senere utover dagen med å sende ut et beroligende nyhetsbrev om at kong Harald er i fin form.

Etter det NRK kjenner til, så var kong Harald på elgjakt da den betydelig overdrevne meldingen om hans død ble sendt ut til avisredaksjoner over det ganske land. Også kronprins Haakon rykket ut i media og avkreftet nyheten om Kongens død.

Kjenner jeg Kongen rett, så klarer han nok å ta denne krontabben humoristisk og med et glimt i øyet. Det skulle ikke forundre meg om han trekker fram denne gedigne fadesen på en morsom måte når han holder sin årlige TV-tale på nyttårsaften.

Dette er ikke første gang norske medier feilaktig melder om kjente personers død. VG meldte for eksempel i 2005 at Arve Opsahl var død. Da levde han fortsatt i beste velgående.

Og i fjor opplyste en programleder på NRK at TV-veteranen Toppen Bech er død. Hun reagerte lynraskt og skrev sporenstreks brev til NRK og beviste det motsatte.

Også utenlandske medier gjør slike feil. Den britiske avisen The Sun meldte i mai i år at prins Philip er død. Sannheten var at han nå pensjonerer seg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.