Om fårikål og bananfluer

Helge Warberg-Knoll, journalist i Moss Avis.

Helge Warberg-Knoll, journalist i Moss Avis. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Mårn' duEtter den varmeste sommer´n på sånn ca 70 år, venter ubønnhørlig høsten. Men den har sine fordeler, den også. For når temperaturen faller, dør de forhatte bananfluene. De formerer seg som …fluer – så det er viktig å legge ut smarte feller. Selv har vi satt fram et glass rødvin med en tynn plastfolie over. Hvis du så stikker noen små hull i plasten – så har du tidenes bananfluefelle.

Personlig tror jeg også det er en human avlivning. Fluene dør jo mens de bader i rødvin. Du kan til og med bruke noe billig skvip. De har nemlig ikke snøring på god eller dårlig vin.

Men fra drukningsdøden til bordets gleder. Nå venter fårikålgrytene like rundt hjørnet. Nasjonalretten over alle nasjonalretter – for oss nordmenn. Den siste torsdagen i september er selve fårikålens dag. Likevel er det lov å tjuvstarte på dette etegildet. Fra Nationen kommer til og med gladmeldingen om at det skal gis bort 10 tonn sauekjøtt til veledige formål. Her er det bare å hive seg på telefonen og si at du at du har planer om en fårikålbasar til inntekt for bønder i grisgrendte strøk.

Nationen har snappet om denne meldingen fra fagbladet til NSG, Norsk Sau og Geit. I tillegg til å gi bort sauekjøtt, så arrangere de også klippekurs for eierne av disse ulldottene. Du kan også abonnere på fagbladet til NSG, så her er det noe for enhver smak.

Aprops smak, det er ikke mye som kan konkurrere med en dampene fårikålgryte. Den smaker til og med enda bedre dagen etter at du laget den. Og mens du setter til livs mengder av sauekjøtt og kål med godt drikke attåt, kan du titte ut på fargesprakende løv som danser samba i høststormen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags