Da Moss våknet ut av vinterdvalen

Kristine Brandsdal Barane, journalist i Moss Avis.

Kristine Brandsdal Barane, journalist i Moss Avis. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Debatt Det virker som at Moss by våknet ut av en lagt dvale i helga som var. Sola steikte og ga oss den første ordentlige smaken på sommer. Været og temperaturen førte til at det var et yrende liv i gågata, stor trafikk på turstiene, det luktet grill og smilene var mange. Flere hadde funnet fram sykkelen, barn sprang rundt på lekeplasser og flere så trolig årets første mulighet til å ordne i hage og bed.

Men hvor har mossingene vært de siste månedene? Jeg flyttet til Moss i desember og må innrømme å si at mitt første møte med byen ikke har vært helt 10 av 10. Det var nemlig tomme gater, hager og turstier som møtte meg i desember, og videre ble vinteren kaldere og hvitere. Og det holdt på i en evighet.

Først nå, i midten av april, begynner byen å imponere en smule. Det er ikke feil å kunne å sole seg i shorts og T-skjorte på verandaen i midten av april. Ei heller det å møte smilende mossinger i gågata eller langs turstiene. Jeg synes det er helt toppers at mossinger nå ser ut til å ha kommet seg ut av en lang dvale.

Men hvor har mossingene vært de siste månedene? Foran tv-en? Hatt Netflix-maraton som har vart i fire måneder? Man kan begynne å lure på om de er redde for kulde. Tåler de ikke snø? Kanskje er de vampyrer hele gjengen, og ikke kan gå utendørs uten å bli brent på huden?

Jeg velger å tro det beste – at Moss by og mossinger har tenkt å imponere fremover. Med yrende liv i sentrum, på turstier og generelt delta på arrangementer, både ute og inne. Jeg håper det er veldig lenge til mossinger og Moss by går tilbake i dvale.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.