Om å ta den helt ut

MÅRN' DU: Espen Vinje

MÅRN' DU: Espen Vinje

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mårn' duDet å bli snytt hører hverdagen til, i en rekke samfunn er det å gjøre en god handel, og etterpå skåle med offeret, et av flere elementer som forlenger livet og gir grobunn for historier som etter hvert står på egne bein.

Jeg skal uten koketteri innrømme at jeg er en av dem som ved en rekke anledninger er blitt stående igjen med skjegget i postkassa i påvente av en bjørn som aldri ble verken sett eller skutt. Og som alt annet i en tid der alt må koste har regningene hopet seg opp.

Å bli snytt på nasjonaldagen kan selvfølgelig oppfattes som en frustrert medborgers frustrasjon. Noe det kanskje også er ...

Men å dra seg selv ut for å overvære sesongens mest vulgære eventyr, er ingen spøk. I alle fall ikke dersom man gjør det frivillig.

For egen del absorberte jeg elendigheten allerede for et år siden og var i så måte vel forberedt. Dette under forutsetning av at man kan være forberedt på #the rice and fall of the roman empire» i russetogversjon. Så jeg var altså forberedt, og hadde advart meg selv og var mentalt sterk nok til å svelge inntrykkene.

Og de er sterke, noen av dem henger fortsatt i, tilværelsens teflonbehandling har ikke tematikken i særlig grad kretset rundt fremtidens intellektuell alibi og de kommende studenters evne til å gjøre annet enn å spy, spy ut eksos og russesanger til å spy av.

Årets russ gjorde lite for å fri til et stort publikum og togets parole til politikerne om at halvparten av dem som forlater 12, 13 og 14 års skolegang er førstegangsvelgere, kan ikke ha skremt mange.

Avslutter, etter å ha bli snytt, med et lettere omskrevet godord fra den tidligere visepresident i USA, Dan Quayle:

 – Hvis ikke dette blir bra, blir det i alle fall dårlig.

LES GOGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags