En Frankenstein av sammenlappede ledd og lemmer

MÅRN' DU: Journalist Eirik Løkkemoen Bjerklund.

MÅRN' DU: Journalist Eirik Løkkemoen Bjerklund. Foto:

Av

Mårn' du, signert journalist Eirik Løkkemoen Bjerklund

DEL

Meninger2018 blir et av disse deilige sportsårene som dukker opp med jevne mellomrom. I februar starter vinter-OL i Pyengochan i Sør-Korea. Vertene er livredde for at den olympiske byen skal blandes med hovedstaden Pyongyang i det despotiske nabolandet Nord-Korea, og markedsfører vinterbyen på det ugrammatikalske viset PyengoChan.

Jeg kan love deg et par blundere fra alle som snakker om OL i løpet av vinteren, forhåpentligvis ikke fra rettighetshaver Eurosport.

Jeg kan derimot ikke love deg noen norske gullmedaljer, men siden 1988 (null gull) har fedrelandet kun vunnet mindre enn vanvittige ni gull én gang. I miseren som ble Torino-OL 2006. Helt fra Frode Estils stavbrekk i duatlon inne på startområdet til den traurige femmila som var den aller første i fellesstart, var de olympiske gudene uvennlig innstilt.

Lyspunktene var sensasjonen Lars Bystøl og legenden Kjetil Andé Aamodts to gull. Levende norske legender er det flust av i årets OL. Ole Einar Bjørndalen går fortsatt i mål med snørrbart i en alder av 44 år. Kan han klare det umulige? Dronningen Marit Bjørgen kan med maksimal uttelling bli tidenes vinterolympier. Såframt ikke Bjørndalen plusser på sine rekordmange gullmedaljer (8).

Når det gjelder Aksel Lund Svindal, er det vanskelig å finne superlativer nok til å beskrive mannen som gang på gang har returnert fra alvorlige og karrieretruende skader. En Frankenstein av sammenlappede ledd og lemmer. Norske alpintløpere mangler sin hellige gral: OL-gull i utfor.

De olympiske vinterlekene gir meg en pangstart på sportsåret. I tillegg går selveste fotball-VM for herrer av stabelen i sommer, i det smått totalitære Russland.

Sist, men ikke minst, en kråke hvisker meg i øret: FFK kommer på besøk til Melløs 21. april!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags