Med så mye ekspertise samlet om ett prosjekt, må det bli bra

BÆ: Mårn´du skrevet av Torgeir Snilsberg om sauer og sånn.

BÆ: Mårn´du skrevet av Torgeir Snilsberg om sauer og sånn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mårn´du skrevet av journalist Torgeir Snilsberg.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Bæææ-bu, bæææ-bu», sier saueflokken i Teaterkråkene i sjarmerende usymmetrisk sauekor i det de frakter et skadet dyr av scenen i en trillebår-ambulanse i «Rockeulven» på Parkteatret denne uken.

Jeg var så heldig å få dekke premieren sist lørdag. Og fra i kveld og hver kveld og ettermiddag ut denne uken har alle sjansen til å få med seg denne koselige familieforestillingen, hvor alle de rundt 75 involverte små og store i det foreldredrevne teateret bidrar med sitt.

Med så mye engasjement og så mye ekspertise samlet om ett prosjekt, må det bli bra. Og det er blitt knallbra. Her er det ikke «mye skrik og lite ull», for å si det slik.

Akkurat som i Canberra i Australia i 2015. Ut av intet, også kjent som ødemarken, og uten så mye som et «bæ», dukket det opp en kjempesau. Sauen fikk av en eller annen grunn navnet Chris.

Og landets fremste mesterklipper av sauer, Ian Elkins, fikk ifølge dagbladet.no ansvaret for å klippe ullen, som trolig hadde vokst og vokst i anslagsvis fem år.

Ingen visste hva som skjulte seg i ulla. Men heldigvis var det ingenting som ikke lot seg kare bort fra verdensrekorden: 40 kilo ull i én klipp. Den gamle rekorden hadde sauen Big Ben fra New Zealand. Big Ben hadde 28,9 kilo ull på kroppen da klokkene ringte for ham – og han gikk i saksa.

Vil du slå den nye verdensrekorden, må du uvitende (!) la en sau klare seg på egen hånd i en årrekke. Uten garanti for at du selv finner rekordsauen. Risiko-sport, altså.

Og som det heter i værbitte sauekretser: Du vet hva du har, men ikke hva du får.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags