Gå til sidens hovedinnhold

En hilsen til deg, din pinglete mann!

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nei, dette er ikke enda et bidrag til Metoo-kampanjen – og det er heller ikke noe motreaksjon til dette med uønsket seksuell oppmerksomhet, trakassering og overgrep mot kvinner.

Som stort sett lykkelig single i moden manns alder, og som tidligere gift for mange år siden – vil jeg gi et godt ment spark i ræva til deg mann som lever i et parforhold hvor dama forlengst har tatt diktator-rollen. La meg understreke at min eks-kone overhodet ikke hadde slike redselsfulle karakterer, bare så det er sagt.

Jeg har som menn flest i min livssituasjon venner og bekjente jeg omgås med i fritiden, og de består av både par og enslige.

Med årene har jeg observert at flere menn i forhold egentlig ikke er så lykkelige lenger – mildt sagt. Enkelte har sagt rett ut at de misunner min livssituasjon – selv om de i motsetning til meg sitter med villa, to biler, båt og sparepenger på konto.

Du mann har mer interessante samtaler med en kvinnelig kollega på jobben, og den blide kassadama på butikken er et friskt pust i hverdagen – i motsetning til det hestetrauet som venter deg hjemme. Sexlivet ditt er forlengst blitt som en gammeldags kafè; selvbetjent og kjedelig, men du lider seg gjennom den obligatoriske hyrdestunden en gang i måneden.

Innerst inne hater du å dra på den sedvanlige 14-dagers syden-turen om sommeren, eller entè gangen campe i Danmark med familie og slekt du helst vil ha minst mulig med å gjøre.

Det som i yngre dager var spenning og forelskelse, kultur- og fritidsinteresser sammen – og planer for fremtiden, har endt i en heller grå og undertrykkende hverdag for en pusling som ikke er mann for sine baller. Når fredagen kommer sitter dere i hver sin stol og trøkker i dere Taco og Pepsi Max og ser på Skavlan.

I 2018 er det faktisk en god del menn i 30-50-års alderen som har latt seg undertrykke så mye at de må gjennom en søknadsprosess for å ta en kinotur, eller en pils ute med en single kompis. En helgetur på fjellet er nærmest uoppnåelig – for det kan jo dukke opp noen unge kvinner – og det er jo farlig. Den fotball-turen til London med gutta er også en hinsides tanke – av for meg helt uforståelige grunner.

Marlene Dietrich har sagt en gang at de fleste kvinner prøver å endre på mannen i sitt liv. Når de klart det, så liker de han ikke lenger.

Til dere min landsmenn som kjenner seg truffet: Det er på høy tid å forlate elendigheten – og få deg et bedre liv. Bare husk at en dag har faktisk det siste toget forlatt perrongen. Det går nemlig ikke alltid et tog.

Kommentarer til denne saken