Et litterært spørsmål (eller to)

Lars Tveiten, quizmaster på Mikron Møllebyen.

Lars Tveiten, quizmaster på Mikron Møllebyen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattHvilken roman, som er en av verdens mest filmatiserte, ble første gang utgitt anonymt den 11. mars 1818?

Hvem skrev romanen som det teateraktuelle stykket «1984» er basert på? Og når utkom romanen?

Hva var nylig avdøde Sue Grafton kjent for? Og hvorfor kan man trygt si at hun ikke fikk fullført sitt livsverk?

Hvilken tørst forfatter (1885-1959) sa i sin tid: «Jeg er blevet kastet ut fra hver eneste restaurant i Kristiania, undtagen fra Tostrupkjelderen. Derfra blev jeg kastet opp»?

I 1939 ble romanen «Tatt av vinden» filmatisert, men hvem skrev 54 år senere den langt mer realistiske romanen «Tatt av kvinnen»?

Alt dette er eksempler på spørsmål stilt på den ukentlige fredagsquizen på Mikron i Møllebyen – og eksemplene er hentet fra bare den siste måneden. Så når Kai Holtan i sitt Refleksikon i Moss Avis i forrige uke skriver «Pubquiz: Spørrekonkurranse der litterære spørsmål ikke forekommer», er det tydeligvis på sin plass med en direkte invitasjon. Så til Kai og alle andre som liker en intellektuell utfordring, av både litterær, sportslig, historisk, kulturell og humoristisk art: Velkommen til pubquiz på Mikron på fredager, det spørres også om litteratur!

Og for ordens skyld: Ikke på noen av spørsmålene ovenfor er svaret Jo Nesbø, Jens Bjørneboe eller Anne B. Ragde. Eller Ibsen. (Svarene finner du påquizaksen.no)

LES OGSÅ:

Fullt hus på romsjulsquiz

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags