Om «oppskårne» intervjuobjekter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev Kjære Redaktør !

- Du skjønner, dette er egentlig ikke så vanskelig. Man må bare sette seg litt inn i sine medmenneskers situasjon. Altså: når Moss Avis møter opp for å intervjue folk, aner objektene fred og ingen fare. «Dette blir gøy! Moss Avis og greier. Og skikkelige fagfolk, - journalist og fotograf!» Prøv så å sette deg inn i intervjuobjektenes følelser når de senere får se sitt eget ansikt presentert i stort, - i avisen, delt i to! Med overlappete halvdeler midt på dobbeltsidene, i en mer eller mindre maltraktert framstilling? Hvor ubehagelig det må føles. Og her, hvor man nettopp har stilt opp for avisen -

Dette har skjedd iallefall i tre år, og du har fått høre om det flere ganger uten at det kan merkes vesentlige endringer. Og da det fortsetter, må det visst nå komme i avisen.

Man undres på hvorfor redaktøren eller andre i redaksjonen aldri er framstilt slik på bilder. Er man redd for at noen skulle tro man prøvde å være morsom? For hvordan vil en selv ta seg ut med en halv nese, skjeløyd og med lepper som flyttes hit og dit og ikke passer? I bilder over to sider med flere personer portrettert en face, er ikke sjelden ansiktet i sentrum delt omtrent på midten.

Ikke rør ansiktene. Det er ikke engang nok å si at «Ja, men vi har jo bare skåret av øret.» Eller: «Det er vel ikke så nøye. Bildet likner nesten helt på personen».

Dette har med empati å gjøre, og må vel fortone seg ganske uhøflig hos de intervjuete, deres familier, venner og den alminnelige leser! Det kommer jo heller ingen ordentlig beklagelse senere. Denne burde komme straks, så alle får lese den. Dette gjelder vår egen avis, - som vi ellers er glad i og betaler ordentlig for. Det virker ikke bra og er vel ikke slik avisen ønsker å framstå? Omtanke, Redaktør. Kultur, omtanke og vanlig høflighet.

Fortvil ikke om dette med ansiktsoppdelingen kan synes teknisk vanskelig å gjøre noe med. Det finnes sikkert fagfolk rundt omkring som har greie på sånt og kan gi en hjelpende hånd.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken