Hvem står egentlig bak og tjener penger på Moss havn?

MOSS HAVn: Innsenderen ønsker å få vite mer om økonomien rundt containerhavnen.

MOSS HAVn: Innsenderen ønsker å få vite mer om økonomien rundt containerhavnen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev skrevet av John Bilek.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har ennå ikke forstått hvem det er som egentlig tjener penger på Moss containerhavn? Hvilke sentrale enkeltpersoner og selskaper er det som står bak og ønsker en containerhavn her utenom politikerne? Hvor mye penger og hvor mange arbeidsplasser har containerhavnen tilført Moss årlig i gjennomsnitt de siste 10 årene?

Hvilke relevante eiendomsoverdragelser vedrørende ny jernbane og havna har skjedd de senere årene og hvem eier hvilke relevante tomter og eiendommer i dag og hvilke verdier legges til grunn? Fint om det kan fremlegges en samlet oversikt. Foreligger det føringer her fra sentrale myndigheter, Jernbaneverket eller andre? Er man bundet opp på andre måter, f.eks gjennom tidligere salg/investeringer og hvilke er i såfall det?Hvorfor er det ikke utredet alternativ bruk av det flotte havneområdet til f.eks en ny attraktiv og mangfoldig bydel og hvilke store fordeler det ville gi for fremtidens Moss både med hensyn til nye arbeidsplasser og trivsel for alle byens innbyggere?

Er det korrekt at politikerne i Moss vil ha containerhavn i byen uansett hvor mange fremtidige arbeidsplasser og inntekter byen faktisk kan tape på å bruke dette området til containerhavn i stedet for å tilrettelegge for byutvikling og annen virksomhet der?

Det er mulig jeg har svært tungt for det, men jeg skjønner ikke hvorfor man ikke kan flagge ut containervirksomheten til f.eks Borg eller andre og inngå et samarbeid med dem? Hva er begrunnelsen for ikke å gjøre dette? Det må jo bare være vinn vinn for alle parter? Vi snakker jo ikke om å flagge ut virksomheten til Kina eller andre fjerntliggende strøk…

Det er jo i tiden at alt mulig skal slå seg sammen for å bli større, sterkere og mer effektive, alt fra kommunesammenslåing til store internasjonale selskaper som kjøpes opp eller slår seg sammen. Alltid med begrunnelsen om at man må være stor for å lykkes i fremtidens marked. Hvorfor gjelder ikke dette resonnementet her?

Korte og klare svar fra ansvarlige politikere tas i mot med stor takk!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken