Moss: Pen, ryddig og attraktiv by

Pent i Moss sentrum-. Foto: Espen Vinje

Pent i Moss sentrum-. Foto: Espen Vinje

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det var en stor glede forleden å se hvor vakre blomster som pynter opp utenfor rådhuset i Moss. De skjønneste blomster sirlig komponert i store fat og som «trær». Ekstra gledelig er det at kommunen, såvidt jeg vet, bruker en lokal leverandør: Orkerød gård. Tommel opp!

Vakre, ryddige byrom skaper trivsel for innbyggerne. En pen og ryddig by gjør oss som bor her stolte. Da er det ekstra hyggelig å vise frem kystbyen vår til gjester og besøkende.

Jeg tror det er lett å undervurdere viktigheten av at byen, ja, hele kommunen fremstår ryddig, stelt, pent pyntet. Det er først når dette ikke er et faktum at vi reagerer, men da kan det være for sent! Derfor er det viktig at vi selv også oppfører oss: Ikke kaster søppel rundt forbi, men bruker søppelbokser som er satt opp. Lar blomstene stå i fred slik at vi ikke forårsaker merarbeid for dem som har stelt så pent i stand for oss; for fellesskapet, for oss som bor her, jobber her eller som besøker kommunen.

Også i «nye» Moss med Høyre i førersetet og Harald Fløgstad som ordfører skal byen vår fremstå minst like attraktiv som nå. Vi vil selvsagt opprettholde god standard for parkene våre. Vi vil også

l tilrettelegge for møteplasser med god atmosfære, i byen og de lokale sentraene.

l Forskuttere maling og lyssetting av mosseport-tunellen, slik at den fremstår som lys og innbydende.

l Tilrettelegge kanalparken for brygger og båtfortøyning på Jeløysiden av kanalen og etablere servicefasiliteter.

l Sørge for at Moss by- og industrimuseum skal være lokalisert i Møllebyen.

l Sikre Konventionsgården som et nasjonalt viktig bygg knyttet til 1814-historie på lik linje og i samarbeid med Rikspolitisk senter på Eidsvoll.

l Legge til rette for økt bruk av parkene, f.eks. til utekonserter, hundeparker og familieaktiviteter med blant annet aktivitetsapparater.

l Sørge for at kirkebygningene og kirkegårdene holder tilfredsstillende standard. Vi har et spesielt ansvar for kulturskatten Rygge kirke.

Moss er byen som kan kunsten, heter det. «Nye» Moss skal også fremstå ren og ryddig, attraktiv og vennlig med gode byrom og møteplasser til glede for oss alle!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken