Åpent brev til Jørn Ramberg

Konflikt: Omsorg for de som trenger det mest, kan ikke styres av de samme kreftene som tar kommersiell risiko.

Konflikt: Omsorg for de som trenger det mest, kan ikke styres av de samme kreftene som tar kommersiell risiko. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LESERBREVI debattinnlegget ditt 25. april i Moss Avis skriver du at ditt sarkastiske leserbrev om (den manglende) logikken om hva sosialistene liker og ikke liker er besvart, men at budskapet fortsatt ikke framstår som særlig klart for deg og andre (regner med at «andre» er de som vil ha offentlig tjenester over i privat drift og eie).

Jeg skal prøve å gjøre det litt klarere for deg (og de andre).

Du skriver at sosialistene aksepterer at «kolonialmajorene» som selger matvarer til folket flest blir milliardærer, men liker ikke at drivere av barnehager eller tilbydere av private omsorgstjenester skal tjene penger på dette.

Ja, det er helt riktig! Førstnevnte tjener penger på å ta risiko i et privat marked, mens sistnevnte tar ut profitt av en virksomhet finansiert av skattepenger. Vi sosialister mener altså at så lenge private selskaper får penger fra staten eller kommunene for å drive velferdstjenester for innbyggerne skal de ikke ta ut profitt! Vi mener at overskuddet i en slik bedrift alltid skal brukes til å forbedre tjenestene, ikke gis som utbytte til aksjeeiere.

Dessuten har jeg lyst til å høre med deg? Har du noen gang jobbet på «gulvet» i disse selskapene som putter våre skattepenger i lomma? Jobbet side om side med ansatte som blir drevet til veggs av sine arbeidsgivere? Med færre ansatte på jobb, lave lønninger, dårlige arbeidsavtaler og utrolig små prosentstillinger? Det er nemlig måten slike selskaper skaffer seg solid profitt til utdeling. I slike selskaper blir ansatte og brukere (de eldste og barnehagebarna) taperne.

De ansatte som jobber i disse selskapene, det være seg barnehage, omsorgsbolig eller eldrehjem/sykehjem mister lidenskapen for jobben sin, når de blir drevet til bristepunktet.

Valgfrihet kan vi ha. Det er ikke feil å ha både offentlige og private selskaper. Men, private selskaper skal også være med å bidra til det samfunnet de utfører tjenester for. De skal bruke et eventuelt overskudd til å engasjere seg i nærmiljøet og være med å bygge samfunnet for fremtiden. Å sende overskudd til skatteparadis som aksjeutbytte er ikke å bidra!Jørn Ramberg, jeg håper at budskapet fremstår klarer for deg nå ...

LES OGSÅ:

Svada om velferdsprofitører

Om velferdsprofitører og sosialister

Glemmer sosialistene at noen faktisk først skal tjene alle disse pengene de skal dele ut og subsidiere med? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags