Svar til Gretha Kant (H), om at vi aldri lærer i Moss

TOGPARKERING: Et større hensettingsanlegg for tog bejubles ikke i mosseregionen..

TOGPARKERING: Et større hensettingsanlegg for tog bejubles ikke i mosseregionen..

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattDet er riktig at Moss og Rygge kommuner, fylkeskommunen, BaneNOR, Statens Vegvesen og flere har en samarbeidsavtale hvor vi forplikter oss til å holde hverandre orientert om pågående samferdselssaker. Vedtak fattes imidlertid i den enkelte kommune.

I flere år har Inger-Lise Skartlien etterlyst en plan i dette samarbeidsorganet for hensettingsanlegg i Mosseregionen. Det ble nesten en stående vits på slutten av hvert møte, når spørsmålet om status ble stilt.

Les Kants innlegg her  – Lærer vi aldri i Moss?

Endelig har planen for planen kommet, og kommunene og innbyggerne har blitt invitert inn i høring om alternativene BaneNOR har listet opp.

Dette er starten på en lang prosess, men nå er den i hvert fall i gang. Endelig reguleringsplan forventes å være vedtatt i 2021/2022.

Vi syns det er vanskelig å tenke seg at kommunene i ren takknemmelighet over at saken kommer til behandling, skal forholde seg passive til alternativene som er foreslått.

Vi forstår at det er behov for et hensettingsanlegg, men ønsker ikke, for Rygges del, at det skal plasseres i den nye bebyggelsen på Halmstad. Det vil kommunen som regulerende myndighet si nei til.

På samme måte er det lagt planer for 1-2000 nye boliger i Kambobyen, så det er heller ikke et område som egner seg. Formannskapene i de to kommunene gir tydelig beskjed om dette i sine høringsuttalelser.

Og det må det være lov til å si ifra om!

Noe som VILLE forsinket prosessen var jo om lokalpolitikerne og innbyggerne ikke allerede nå sa ifra om hva som var uspiselig. DA ville man virkelig kastet bort tid på utredning av alternativer som aldri ville kommet til gjennomføring.

Så får vi heller gå i dialog om hva som er mulig å få til på de tilgjengelige arealene langs togsporet.

Vi har merket oss at også Moss Høyres ordførerkandidat er tydelig på hva Høyre mener om de to alternativene til hensetting i Moss. I hvertfall deler av Moss Høyre.

LES OGSÅ: – Lærer vi aldri i Moss?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags