En vennlig påminnelse til ordføreren

Jørn Roald Wille, Moss Høyre.

Jørn Roald Wille, Moss Høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Debattinnlegg signert Jørn Roald Wille, Moss Høyre.

DEL

LeserbrevDen 16.10 hadde jeg et innlegg i Moss Avis der jeg stilte ordføreren 6 spørsmål om hennes planer for Norlandia som drifter Orkerød sykehjem og Skoggata bo- og servicesenter. Jeg har enda ikke fått svar på spørsmålene.

Les innlegget fra 16.okt her: Seks spørsmål til ordføreren i Moss

Jeg skjønner at det har vært en hektisk tid for ordføreren, det er mye nytt og sette seg inn i og mange nye krevende arbeidsoppgaver. Men ordføreren har varslet at hun ikke vil ha Norlandia som driver av omsorgstjenester i Moss. Og det er mange mossinger som lurer på hvilke konsekvenser dette vil få. Når ordføreren nå allerede har bestemt seg for hva slags løsning hun og det nye styringsflertallet vil ha, så bør det ikke være vanskelig å svare på de spørsmålene jeg har stilt. Jeg går jo ut fra at det har vært sentrale temaer i hennes vurdering.

For ordens skyld legger jeg ved spørsmålene en gang til:

1.Hvor mye må du øke skattene med i Moss for å finansiere offentlig drift av sykehjemmene, eventuelt hvilke kostnader vil du kutte?

2.Helsetjenester er selvsagt til for brukerne, og må tilrettelegges slik at brukerne får best mulig tjenester. Kan du garantere at brukertilfredsheten blir større etter at tjenesten er re kommunalisert?

3.Du skriver et innlegg i Moss Avis at «Pengene skal brukes til det beste for våre innbyggere.». Hvordan kan du vite at de brukes til det beste når du ikke vet hvilken kvalitet du får på tjenesten eller hva den vil koste?

4.Ordføreren har flere ganger uttalt seg kritisk om Norlandia. Mange vil nok hevede at hun har hengt ut både selskapet og de ansatte i pressen. Når tjenesten har blitt kommunal, vil du da gå ut like kritisk i media når det begås feil?

5.Noen snakker om velferdsprofitører andre om velferdsinnovatører. Tror du det bare er en måte å løse utfordringene på, og at det kun er det offentlige som har gode løsninger for brukerne?

6.Er det bare innen helse du mener at det kommunale leverer bedre enn private aktører? Hvis ikke, hvilke andre tjenester ønsker du nå å bygge opp kommunalt istedenfor å kjøpe i et åpent marked?

LES OGSÅ:

Om demens- og eldreomsorg i Moss

Om eldre, omsorg og fremtidige løsninger

– Moss kommune har en meget ambisisøs og bra demensplan, men det holder ikke med planer...

Ny kurs med Rødt

Kjære nye ordfører...

Østfold og statsbudsjettet 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags