Kråka vår!

Byfuglen: Kråka ble godkjent som byvåpen for Moss ved kongelig resolusjon i 1954. Byvåpenet hadde tidligere et motiv med fugler flygende rundt kirkespiret.

Byfuglen: Kråka ble godkjent som byvåpen for Moss ved kongelig resolusjon i 1954. Byvåpenet hadde tidligere et motiv med fugler flygende rundt kirkespiret. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevNoen av oss har et forhold til Mossekråka som går litt lengre enn at det er et symbol i byens nåværende byvåpen.  Nå skal jeg ikke gjøre noen stor kampsak av at den nye storkommunen har skrotet kråka i byvåpenet. Det finnes tross alt større saker å kjempe for her i distriktet. Det løpet anser jeg som kjørt. Likevel, hvordan skal vi markere og ta vare på symbolet og fuglen vår?

Burde vi innstifte en kråkedag? Der kan jo folk fra Rygge også få delta, bare de ikke rasler med sporene. Nå vet jeg at noen fylker har fylkesfugl, visstnok ikke Østfold, og vi har fossekallen som nasjonalfugl. Hvis kråka ikke allerede er kapret av en kommune eller et fylke burde den nye kommunen adoptere kråka. At kråka egentlig var svaler eller måker som holdt til i kirketårnet og varslet brann en gang i tiden får så være. Kråka går for å være den mest intelligente fuglen. Det sier litt. Den kan være ganske tolerant også. Jeg mener å ha hørt rykter om at halsbåndparakitten Gunnar på det nærmeste er akseptert i kråkekretser.

Jeg håper at supporterklubben Kråkevingen fortsetter å kalle seg det. Etter en begredelig sesongstart kan noen mene at laget for tiden spiller som noen kråker, men så ille er det ikke. Dog, sangen fra Kråkevingen....

Det nye bystyret kunne få navnet Kråketinget. Her er det kun fantasien som setter begrensninger til forslag. Er det noen som kan ta opp tråden?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags