– Har politikerne i Moss fått panikk?

Byutvikling: Bjørn Røthe er engasjert i hva som skjer i Moss, men frykter at byen blir kvalt av eksos.

Byutvikling: Bjørn Røthe er engasjert i hva som skjer i Moss, men frykter at byen blir kvalt av eksos.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Debattinnlegg om jernbane, havn, vei og byutvikling i Moss. Innlegget er signert Bjørn Røthe.

DEL

Leserbrev Jeg har bodd her i Moss lenge og har blitt glad i byen. Derfor engasjerer jeg meg i debatten rundt jernbaneutbygging og byutvikling. Det er gledelig å se at flere politikere, både lokalt i Moss og i fylkeskommunen, nå har engasjert seg. Uten å ta frem enkelt politikere, så slår deg meg, at det er en felles nevner for nesten alle sammen, nemlig: «Se å få satt spaden i jorden!»

Det ser ut som det er panikk for at utbyggingen ikke kommer i gang raskt nok. Det er riktig som en av politikerne skiver, at det var flertall for nåværende løsning og at en må bøye seg for det. Jeg er enig at en må bøye seg for flertallet, men i dette tilfellet var det et vedtak for 25 år siden, altså forrige generasjon.

Verden har gått videre og forhold har endret seg. Det kan da ikke være så viktig å få godstrafikken på jernbanen gjennom byene så snart som mulig?

Jeg var en tur på andre siden av fjorden denne uken og kom tilbake med Bastøfergen. Da jeg stod foran og så innseilingen til Moss, tenkte jeg på denne solskinnsbyen vår. Hva var det jeg så ?

Jo, flere hundre meter med stablede containere som stod oppå hverandre i alle regnbuens farger. To containerbåter som lå langs brygga og utvekslet containere. Det var ikke akkurat vakkert.

Her kunne det blitt fine boforhold, kommersiell virksomhet og aktiviteter som kunne trekke folk til Moss. Værlebukta, med småbåthavner og strandområde til Kleberget og Feste.

Nå må folket i Moss våkne! Det er selve « indrefileten» av Moss som er ferd med å bli bygd ut til et stort trafikksenter med godstrafikk og conteinerbåter døgnet rundt. Ferjetrafikken blir ikke Moss kvitt på flere tiår, heller.

Politikere! En forsinkelse av nytt dobbeltspor på ett til to år er ingen katastrofe. Vi kan leve med nåværende jernbaneløsning. Det er mye viktigere å få fortgang i å få riksvei 19 under bakken.

Dere bør samles tverrpolitisk for å få dette til, og det snarest mulig - før byen blir kvalt av eksos.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken