Moss = Fineste plassen ever

Eva Fretheim, journalist i Moss Avis.

Eva Fretheim, journalist i Moss Avis.

Av
DEL

Mårn' duJa, det er fint her i Moss. Vi er så glad for at vi bor her. Her har vi alt vi trenger. Fineste plassen ever. Ja, du har trafikken da.

Det fine med trafikken, er at man har et evig samtaletema. Og kilde til diskusjon. Er det ferjetrafikken som er det største problemet? Eller kanalbrua? Eller de forbaska syklistene?

Kanskje faktisk fotgjengerne er problemet, og deres evinnelige fotgjengeroverganger, tett som hagl på riksvei 19? Eller er det muligens slik at politikerne for lenge, lenge siden burde satt foten ned for mer utbygging på Jeløy? Meningene er mange.

Kjedelig er det iallfall ikke, slik man gjerne pleier å si om det som er negativt. Det var tilløp til opptøyer i Moss Avis’ redaksjon da en kollega tidligere denne uka jobbet med saken om planene om å stoppe Øisteins gate for gjennomkjøring, for å sperre denne veien for det som ble omtalt som snikkjøring.

Av og til trenger man å ha med seg bilen. Noen behøver den på jobben. Og ikke alle er i stand til å gå eller sykle. Men å sitte 25 minutter i kø for å komme på jobb er ingen god start på dagen. Særlig hvis det er snakk om en strekning hvor det tar kortere tid å gå, og å sykle tar en tredel av tida.

Uansett hva løsningen på trafikkproblemene er, vil den ikke komme i dag, og ikke i morgen. Det eneste som hjelper på så kort sikt, er så irriterende, provoserende, uhørt og politisk korrekt at jeg nesten ikke tør å si det høyt:

Å la bilen stå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags