Lønnsom og viktig for næringslivet

Sentral: – Moss Havn leverer viktig infrastruktur til mosseregionen og næringslivet i mosseregionen, skriver havnesjefen.

Sentral: – Moss Havn leverer viktig infrastruktur til mosseregionen og næringslivet i mosseregionen, skriver havnesjefen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er ikke min jobb som havnesjef i Moss og leder for det kommunale foretaket Moss Havn KF å delta i politisk diskusjon om havna. Å gjøre det jeg kan for å få frem fakta om Moss Havn er en del av jobben min, og i et debattinnlegg i Moss Avis 8. november bygger Trond Marthinsen sine konklusjoner på det jeg mener er feil tolkning av fakta.

Da er det behov for noen innspill.

Moss Havn leverer viktig infrastruktur til mosseregionen og næringslivet i mosseregionen. I mange hundre år har det vært slik at tilgang til infrastruktur genererer næringsutvikling. Mosseregionen er et logistisk midtpunkt i landet. Her er de største aktørene lokalisert, flere er på vei hit og det skaper mange arbeidsplasser i regionen. Kombinasjonen havn og E6 gjør at kundene kan velge både effektive og miljøvennlige løsninger for å dekke sine transportbehov.

Trond Marthinsen tar til orde for å legge ned Moss Havn og samarbeide med Borg Havn. Han sammenligner driften i Moss med driften i Borg. Jeg vet han har vært i Borg Havn og fått innsikt i hvordan de driver der og det kan han sikkert mye om. Jeg vet også at han ikke har vært i Moss Havn de siste tre årene for å lære om hvordan vi driver havn. Sammenligningen han gjør av de to havnene viser at han ikke kan mye om hvordan vi driver havn.

Næringsutvikling trenger tilgang på areal. Det er vi enige om. Om det er Moss Havn eller andre som eier dette arealet er av mindre betydning. Det er på disse næringsarealene det store antallet arbeidsplasser og verdiskapningen genereres. Det viktige er at arealene er godt tilkoblet infrastruktur (vei og havn).

I mosseregionen har vi store arealer tilgjengelig. Cirka 500 mål er i tilknytning til vår innlandshavn hvor Europris snart åpner landets største lager. I Vestby er flere ganger denne størrelsen tilgjengelig. Næringslivet som bruker Moss Havn er i stor grad containerbasert og det gjør at vi kan drive på måten vi gjør og gjennom det skille oss fra andre havner. Det viktige er en kort og effektiv forbindelse mellom kunde og kaikant. Det har vi og det skiller oss fra andre.

Moss Havn har levert positive resultater i mange år og vi arbeider langsiktig for å innrette oss til en videre lønnsom og bærekraftig fremtid. Marthinsen opplyser oss om at Borg Havn ikke tjener penger på sin containervirksomhet og konkluderer med at det også gjelder for Moss Havn. Det får stå for hans regning.

Øystein Høsteland Sundby, havnesjef, Moss Havn KF

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken