– Hva er selve limet i byen vår?

Av

Kronikk av daglig leder av Moss i Sentrum, Kristin Utakleiv

DEL

KronikkHva gir deg stolthet? Hva er «Veldig Moss», hva er selve limet i lokalmiljøet her? Hvilket motiv gir deg de varmeste følelsene?

For to år siden utfordret Moss i Sentrum samtlige av byens nye og gamle innbyggere til å tagge sitt bilde på Instagram med #mossisentrum.

11.800 bilder senere, ser vi paviljongen, fontenen ved Sjøbadet, Mossefossen, nye motiver og naturen rundt oss med nye, stolte øyne.

I Moss jobber vi med både med byreparasjon og byutvikling. I området ved den gamle hjørnesteinsbedriften Peterson AS, bygges leiligheter, kontorer og nye byrom.

Et nytt kulturliv og sjøsiden åpner seg nå i en del av byen som har vært stengt for mossinger siden 1700 -tallet.

Gamle bygg pusses opp over hele byen, og det er ekstra stas å se hvor flott det har blitt i lokalene til Cocktail bar på Øvre torg, i den ærverdige Basarbygningen fra 1883.

Vi husker alle gamle restaurant Møllhausen som var et samlingspunkt for byens befolkning.

Nå er hele kvartalet pusset opp, og i disse dager flytter nærmere 200 ansatte inn en vakkert bygg igjen.

Det er ikke bare gårdeiere og Moss kommune som forskjønner byen. Byens butikker og spisesteder tar også sitt ansvar med oppussing slik at du og jeg skal få en god opplevelse når vi kommer til Moss sentrum.

Farger gjør noe med oss, og byens nye, flotte Audun-stoler har rukket å bli kjære samlingspunkt for både avslapning, lek og foto.

Byen vår er i stadig endring og utvikling. Men å bruke byen vår handler fortsatt om å bli sett og gjenkjent.

Å få hjelpen og smilene du aldri kan få på en PC skjerm, Lekeplassen, skolen, kirken, kulturscenene, kafeene og butikkene utgjør unike møteplasser.

Bruker du sentrum, bidrar du til at hjertet i byen din fortsatt banker når barnebarna dine en gang tar med sine små for å oppleve Mossedagene, Christian Fredrik-løpet, julegatene og alle de magiske hverdagsøyeblikkene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags