Hvem som eier historien lar vi andre avgjøre

Svar: – Vi har jobbet for at fergetrafikken ikke skal kvele Moss sentrum lenge før Svensons protestparti så dagens lys, skriver Tage Pettersen, tidligere ordfører i Moss, nå Stortingsrepresentant for Høyre.

Svar: – Vi har jobbet for at fergetrafikken ikke skal kvele Moss sentrum lenge før Svensons protestparti så dagens lys, skriver Tage Pettersen, tidligere ordfører i Moss, nå Stortingsrepresentant for Høyre. Foto:

Av
DEL

DEBATTArild Svenson som sitter som uavhengig i Moss bystyre skal ha for sitt utrettelige pågangsmot og sin raske respons. Jeg har også lært Arild å kjenne som en som er opptatt av detaljene, og som en følge av det av og til mister målet ut av synet. Det kan jeg vel også si om hans var på mitt innlegg i Moss Avis denne uken. Han svarer overhode ikke på min utfordring. Den handlet om at protestpartier uten «venner» regionalt og nasjonalt, sjelden vinner frem med sine synspunkt.

Men la meg ta oss tilbake til Arilds påstand om historieforfalskning. Her har han nok sett seg blind på sin versjon av historien. Han påpeker at politikerne i Moss jobbet i et vakum med jernbanen gjennom byen frem til for få år siden. Dette er beviselig feil. Allerede på 90-tallet var jernbanen gjennom Moss inne i de nasjonale planene for første gang. Så er det riktig at de har vært litt ut og inn, frem til vi nå endelig er i gang med utbyggingen av banen gjennom Moss. En utbygging som et flertall i befolkningen, ikke minst de unge, er enige med oss i.

I neste avsnitt skriver Svenson om innfartsveien. Også her er det dårlig gjengivelse av historien. Siden 70-tallet er det bevilget midler til to rundkjøringer, utvidelse til flere felt på deler av strekningen, sikrere fotgjenger over- og underganger, oppgradering av lyskryss og Autopass på fergen for å nevne noe.

Så til fremtiden for RV19. Svenson skriver at ingen annen by i Østfold har flere stortingsrepresentanter og at det derfor er merkelig at ny RV19 ikke er ferdig. Nå er det nok ikke slik at Leirstein, Wiborg og jeg bygger vei. Men våre partier har bidratt til at riksveien nå er inne i Nasjonal transportplan. Derfor er det vel mer formålstjenlig å se fremover i denne saken. Jeg er sikker på at de partiene i Moss som har stått sammen om de store samferdselssaker i byen vår også finner sammen i spørsmålet om hvilken trasé som er riktig for den nye RV19. Så skal vi som sitter på Stortinget bidra til at disse løsningene blir gjennomført. Og her har nok ikke Svensons sitt nye protestparti noen samarbeidspartnere å jobbe sammen med?

Til slutt spør Svenson om Høyre støtter et fergefritt sentrum og om vi vil bygge en trivelig by. Arild Svenson bør vite svaret på dette siden han har samarbeidet med meg og oss i bystyret i flere år. Vi har jobbet for at fergetrafikken ikke skal kvele Moss sentrum lenge før Svensons protestparti så dagens lys. Det jobber vi for lokalt, regionalt og nasjonalt - og det skal vi lykkes med ved å jobbe sammen. Så får andre protestere og se hvor mange løsninger det kommer ut av det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags