Nye krumspring fra Høyre i Moss

Under samme tak: – Når folk reagerer på Høyres angrep i denne sak, skyldes det en sterk opplevelse av at man tar personer i stedet for ballen, skriver Miloslav Rozmara om komflikten mellom politikere og kommunalt ansatte.

Under samme tak: – Når folk reagerer på Høyres angrep i denne sak, skyldes det en sterk opplevelse av at man tar personer i stedet for ballen, skriver Miloslav Rozmara om komflikten mellom politikere og kommunalt ansatte. Foto:

Av
DEL

LESERBREVHøyre, ved personene Rundblad og Wille, angriper en offentlig tjenestemann. Jeg skal ikke gå inn på ytringsfrihet, organisasjonsfrihet og ikke minst, direkte personangrep (som i beste fall burde ha gått via rådmannen og ingen annen).

Mitt anliggende i denne sak minner meg om Høyrerepresentanten (fra min tid i bystyret), som stadig gikk opp på talerstolen og begynte med å fortelle at denne hadde fått mange henvendelser. Etter hvert prøvde vi å spørre om hvor mange, og denne sa alltid: «Mange». Det ble derfor en stilltiende greie der vi satt og hørte på «alle» henvendelsene, at vi sa: «Ja, ja det er vel en eller annen som har ringt da».

Hva er mitt poeng? Jo, det faktum at Rundblad & co, når de nå møter motbør for sitt utspill, skyver beboerne i Abels gate foran seg. Ja, det er godt mulig at «mange» i området er bekymret og har tatt kontakt. Men, mange (?) har kanskje også tatt kontakt med AP og SV. Jeg har merket meg at begge disse partiene er i mot planen om å stenge Abels gate for biltrafikk.

Rettferdiggjør det at noen henvender seg, i å angripe en tjenestemann? For meg blir det feigt at man ikke er villig til å si at vi gikk for langt, når man nå i sitt forsvar dekker seg bak at folk er bekymret. Ja, folk har lov til å bekymre seg og henvende seg til ulike partier. Har man samtidig gitt partiet Høyre lov til å bruke deres henvendelse for «alt det er verdt»? Jeg tror de fleste beboere i Moss synes man bør holde seg til saken.

Det er mulig at «noen» av disse henvendelsene kanskje har hatt elementer i seg som å hevde «at man har sett vedkommende tjenestemann syklende...». Rettferdiggjør det likevel offentlig gapestokk?

Da er jeg ved kjernen av min tilnærming. Når folk reagerer på Høyres angrep i denne sak, skyldes det en sterk opplevelse av at man tar personer i stedet for ballen. Høyre kunne ha fått frem sitt budskap på en grei og enkel måte ved å argumentere for hvorfor de mener at Abels gate ikke skal stenges for biltrafikk. Men, det har allerede AP og SV frontet, slik at man kan lure på om det nå var viktig å få frem budskapet på en annen måte. Ved å angripe Miljøpartiet De Grønne med personangrep på en av deres medlemmer? Muligens tror Høyre at beboere i Abels gate og området nå vil applaudere og kanskje si: «Det var fortjent». For meg er det ikke fortjent og rett og slett simpelt. Ytringsfriheten tillater meg å bruke enda sterkere begreper. Jeg lar imidlertid det være.

LES OGSÅ:

Om lokalpolitikere, arbeidsgiveransvar og folkeskikk

Mener Høyre vil presse fram sin egen løsning i Abels gate: – Har skjulte motiver i sykkelstriden

Åpent brev til Høyres ordførerkandidat

Høyre-topp benekter «drittpakke» mot saksbehandler for å fiske stemmer

Hvem tror på Moss Høyre?

Til angrep på egen saksbehandler: Høyre-topper refses for kritikken

Om Abels gate og administrasjonens rolle 

Slik er de nye målene for riksvei 19 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags