Ramberg og profitørene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJørn Ramberg avslutter sitt innlegg i fredagens Moss Avis med å si at han håper hans holdninger og synspunkter fremstår klarere.

Det jeg opplever som klargjørende er at Ramberg og min verden er ulik og at han (bevisst?) skriver om noe helt annet enn hva saken dreier seg om for meg. Dette er uavhengig om jeg er sosialist eller ikke. Det blir en total avsporing når Ramberg prøver å klistre karakteristikker på folk. Jeg påstår dermed at Ramberg igjen driver en form for retorisk hersketeknikk, som jeg tar fullstendig avstand fra. Så sånn sett ble det siste innlegget klargjørende. Ramberg evner ikke å ta inn over seg min kritikk av denne måten å diskutere en sak på.

Ramberg skriver om entreprenørskap, gründervirksomhet, samt pantsetting av hus, hage, mann og barn. Ja, dersom Ramberg dermed viser omsorg for de små private familiebarnehageeiere og små barnehageenheter, hvor mange av dem i tillegg kanskje drives av ideelle organisasjoner, så er det greit nok. Men, det er ikke disse jeg skriver om.

For meg handler diskusjonen om store konsern, som utover det å etablere store enheter også kjøper opp de små enhetene. For meg er dette rene profittforetak og mitt anliggende er om det er riktig at disse tar utbytter. Utbytter som fremkommer på bakgrunn av statlige midler, foreldrebetaling og bl.a. mindre bemanning. For meg altså en drift på bekostning av tilstrekkelig og forsvarlig bemanning. Utelukkende for å tjene mest mulig. Disse konsernene risikerer ikke mye av hus, hage, mann og barn.

Ramberg viser til Aftenposten, som åpenbart sier: «det er kortsiktig å invitere private inn, for så å kaste dem ut på grunn av profittmotivene alene». Det interessante her er at Aftenposten, i motsetning til Ramberg, faktisk innrømmer at det er et profittmotiv i barnehagebransjen. Spørsmålet som gjenstår for meg er. Hva menes i så fall med argumentet «kortsiktig». Med dagenes statlige tilskuddsordning og (dessverre) høye foreldrebetaling, så løper ingen noen risiko ved å drive barnehager. Så hvorfor skal private, med unntak av ev. ideelle organisasjoner og familiebarnehageeiere, i det hele tatt drive barnehager? Så sant ikke formålet altså handler om å beholde midlene selv, fremfor å øke kvaliteten i barnehagene.

Mener Ramberg at det er riktig å tjene masse penger på et slikt gode, som han og jeg allerede er med på å finansiere? Samt foreldre, som i tillegg må betale dyrt, for å kunne nyttiggjøre seg av denne goden.

LES OGSÅ

Du må ikke glemme MDG, Ramberg!

Enda mer om «profitørfrykt»

Profitører og offentlige tjenester

Åpent brev til Jørn Ramberg 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags