Svada om velferdsprofitører

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATTMitt sarkastiske leserbrev om (den manglende) logikken om hva sosialistene liker og ikke liker er besvart, men budskapet fremstår fortsatt ikke særlig klart for meg eller andre. Mildt sagt.

Sosialistene aksepterer at «kolonialmajorene» som selger matvarer til folk flest blir milliardærer, men liker ikke at drivere av barnehager skal tjene penger på dette.

Privatpraktiserende leger er visst ok, men ikke tilbydere av private omsorgstjenester. Fordi «noen profitterer på det». Det er svaret når det hevdes at «brukerne, de eldste og barnehagebarna» taper på dette.

Nei, de gjør ikke det! Tvert i mot! Brukerundersøkelser, som sosialistene er ikke er særlig opptatt av, viser at private leverandører i mange tilfeller har mer fornøyde brukere enn de offentlige.

Når de i tillegg kan drifte tjenesten billigere enn det offentlige så er det misbruk av offentlige midler å velge bort de private. Det er derfor vi skal bruke skattepengene på private tjenester: Dersom de både er bedre og billigere. Ikke ellers.

Ingen skal ha monopol på å kunne tilby noen varer eller tjenester. Forfatteren av motinnlegget trakk selv sammenligningen til Sovjet. Et glitrende eksempel på hva som skjer når noen blir monopolist - i dette tilfelle Staten.

Kapitalistiske monopoler er ikke noe bedre - men Høyre vil ha valgfrihet. Pussig nok synes altså sosialistene at de som vil ha valgfrihet skal betale for det selv - altså rikingene.

Rikingene kan alltid skaffe seg det de vil. Men Høyre vil at vanlige lønnsmottagere, uføretrygdede og minstepensjonister faktisk også skal kunne velge hvem som skal gi dem helsetjenester. Men det vil de sosialistiske politikerne nekte dem. Forstå det den som kan. Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags