I dag starter «Mossedagene». Jeg håper det blir fint vær. Vi snakker mye om vær her i landet. Det er kanskje ikke så rart beliggenheten på landet tatt i betraktning. Men fint vær bidrar til suksess på Mossedagene. Det gjør at byen bugner av folk og opplevelser. Jeg gleder meg til lørdag. Når klokken slår 12.00 lørdag skal jeg og resten av juryen dele ut

Mossianaprisen. For å skjønne Mossianaprisen må man nesten møte opp på utdelingen. Jeg trodde jeg skjønte hva Mossianaprisen var helt til jeg skulle dele den ut første gangen. Da gikk det opp for meg at den var mye mer, enn jeg trodde. Det gjør at det er ekstra stas å få lov til å være med å dele den ut. Prestisjen i prisen er skapt over tid av folk i byen og regionen, og ikke minst gjennom alle de flotte vinnerne.

Å lese forslagene til hvem som burde få prisen gjør at vi som sitter i juryen lærer litt mer om byen hvert år. VI overraskes litt hele tiden over det engasjementet som legges ned av enkeltpersoner og institusjoner. Prisen ble første gang delt ut i 1984. Moss har blitt flinke til å lage fest for byen. De siste årene har «Mossedagene» fremstått med større vitalitet.

Årets program føyer seg inn i rekken av akkurat det, og det passer godt siden det er 40 års jubileum i år. Alle byer trenger noen byfester. Her i byen har vi blitt mye flinkere. I august er det «Christian Frederik-dagene». Det er grunn til å glede seg til disse dagene også. Vellykkede byfester er med på å bygge stolthet. I Moss er det god grunn til å være stolte av byen. Det skjer mye positivt og spennende her.