– Lillebro er der allerede

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LESERBREVDet har vært navnekonkurranse om den nye gangbrua over Mosseelva og til den nye bydelen som har lånt sitt navn fra Verket.

Moss og Omegn Tenkepark har ikke til nå engasjert seg i saken av den grunn at vi regnet med at det uansett ville komme en rekke gode og mindre gode forslag.

Ifølge Moss Avis 23/10-2018, har det kommet inn over hundre forslag til navn på den nye brua. Ett av dem skal være «Lillebro». Til folkets orientering, Lillebro eksisterer allerede! Det har den gjort siden 1837!

LES OGSÅ: Fikk over 100 navneforslag, nå kan du stemme på din favoritt

Bruforbindelsen er enda mye eldre. Lillebro er brua over Fossens og Mosseelvas søndre løp, altså før en kommer til Storebro som krysser hovedløpet i Mossefossen.

Før 1968, var Lillebro like synlig som Storebro. Da skjedde det store forandringer ved Fossens søndre løp, i senere år feilaktig benevnt «Lilleelv».

Ved Lillebro lå de store møllebygningene Nymølla og Røstadmølla, som mange vil huske som «Bomullsvæveriet» og «Lani».

Da disse bygningene ble sanerte, ble veiløpet lagt om slik at Lillebro ikke lenger er synlig fra det søndre fosseløpets overside.

Det gamle gateløpet over Lillebro er i dag en del av en brolagt gangvei mellom Storebro og de gamle møllene. Fra Søndre elveløps nedside, er Lillebro fremdeles godt synlig, og vi ser en mindre utgave av Storebro. Ved Lillebro lå en gang «Thoresgården», Amalie Sofie Bekkevolds fødested.

Amalie Sofie var gift med Henrik Wergeland, og på jernstakittet ved Lillebro har Moss og Omegn Tenkepark og Mossefosssens Venner montert en minneplate over henne.

Så nok en gang, Lillebro eksisterer allerede og kan følgelig ikke bli navnet på den nye gangbrua over Mosseelva!

LES OGSÅ: Fikk over 100 navneforslag, nå kan du stemme på din favoritt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags