Nå må gang- og sykkelveien Tomb - Karlshus på plass

Strekningen Tomb- Karlshus føles utrygg uten gang og sykkelvei

Strekningen Tomb- Karlshus føles utrygg uten gang og sykkelvei Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevTomb-Karlshus er den store «missing-link» i bygda vår. Det gjør dessverre at barn og eldre uten bil er avhengig av andre for å forflytte seg mellom de to største kommunesentraene, Saltnes og Karlshus.

Det at alle ungdommene som bor i Saltnes må kjøre buss til ungdomsskolen og at alle elevene på Tomb må utsette seg for en farefull vei, gjør det ikke bedre. Personlig prøver jeg å unngå denne strekningen, da det føles utrygt å sykle her.

Vi har jobbet kontinuerlig for å få på plass denne strekningen, men det er en fylkesvei og vi er avhengig av at fylkeskommunen forstår betydningen og prioriterer Tomb - Karlshus.

Strømnesåsen og utbyggere der ønsker å ta sitt ansvar. Etter forslag fra Råde Fremskrittsparti, ble det tverrpolitisk enighet om å sette av penger på budsjettet fra kommunens side til å fremskynde prosjektet.

Det å legge til rette for trygge og fine turmuligheter er god folkehelse.

Urørt terreng er vel og bra, men ved å legge til rette for gang og sykkelvei, kan også mennesker med nedsatt funksjonsevne nyte godt av å bevege seg ute i frisk luft.

Pendlere til og fra toget velger kanskje sykkel av og til istedenfor bil. Barn og ungdom kan sykle til venner og fritidsaktiviteter, og familier på sykkeltur slipper å ha hjerte i halsen.

Strekningen på 4 km er ferdig regulert og alt bør nå ligge til rette for at dette skal komme på plass. Nå venter vi bare på at fylkeskommunen som eier veien, finner en løsning og bevilger de nødvendige midlene.

Vi i Råde FrP er utålmodige og kommer ikke til å gi oss før vi kan sykle, gå eller rulle avgårde på denne etterhvert så etterlengtede veien.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags