Kommunal klimapolitikk – sikring av barnas framtid?

Ungdommen reagerte: Barn og unge demonstrerer for en bedre verden. Bildet er fra skolestreiken tidligere i år. Foto: Espen Vinje

Ungdommen reagerte: Barn og unge demonstrerer for en bedre verden. Bildet er fra skolestreiken tidligere i år. Foto: Espen Vinje

Av
DEL

MeningerBarn og unge i hopetall demonstrerer med krav om en trygg klimaframtid. Fredag 30. august går de på ny ut i en global skolestreik for å si tydelig fra!

Vi voksne, foreldre og besteforeldre, ønsker dem det aller beste, men hva svarer vi dem? Barn og ungdom ber oss innstendig om å ta opp kampen for en trygg klimaframtid, og da har vi voksne et ansvar for å følge opp.

Det står og faller med vilje og visjon. Vil kommunen lytte til barn og ungdom? Denne nye generasjonen ber om hjelp i den store dugnaden for å bevare sitt livsgrunnlag. Gode klimamål må være grunnleggende for all kommunalpolitikk. Det vil hele samfunnet vinne på.

Moss kommune («nye Moss kommune» ved fellesnemnda for Rygge og Moss) har lagt ut et utkast til «Kommuneplan Moss 2030» med høringsfrist 1 oktober 2019. Planen har en samfunnsdel og en arealplan som kan finnes på Rygge og Moss kommunes hjemmesider. Kommunen (-e) informerer her oss innbyggere om hva som er viktig for klimaet, og at den skal legge til rette for klimariktige handlinger. Gå inn og titt; orienter deg!

Som privatpersoner trenger vi i høy grad kommunen som partner i klimakampen. Kommunen yter tjenester, har eiendommer, og er både byggherre og innkjøper. Med gode klimavennlige valg blir kommunene en viktig grønn kraft, og blir bedre både å bo og arbeide i.

Forslag til gode kommunale klimatiltak er også samlet i heftet «8 Klimavettregler».

Lørdag 31. august arrangeres det Miljøfestival i Kanalparken som også gir oss muligheter for å bli orientert om den store saken – den viktigste saken, på lang sikt!

Lokalvalget 9. september bør bli et klimavalg, og da bør du sjekke om partiet du pleier å stemme på har forstått nettopp det, og om det viser det også i praktisk politikk! For å sitere professor Jørgen Randers: «Slutt på skam, du trenger bare stemme på riktig parti!» Din stemme teller!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags