– Vi må kreve den beste løsning for Moss

Akilles: Rv 19, for mange kjent som «fergetrafikken», er blitt et solid problem for byens befolkning, kronikkforfatter Svenson påpeker at køene ut og inn av Moss må løses.

Akilles: Rv 19, for mange kjent som «fergetrafikken», er blitt et solid problem for byens befolkning, kronikkforfatter Svenson påpeker at køene ut og inn av Moss må løses. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

BYUTVIKLINGDet er godt kjent at det til nå har vært politisk uenighet gjeldende samferdselsprosjekter i byen vår.

Da blir det desto viktigere og løfte blikket, se fremover og fokusere på de kommende store prosjektene, eksempelvis Rv 19 – hvor vi må stå sammen.

I løpet av sommeren er det fra flere sentrale politikere i Moss skrevet en del i Moss Avis og i sosiale medier om bl.a. Rv 19 (fergetrafikken) og Moss havn. En løsning for fergetrafikken er noe de aller fleste mossinger er opptatt av.

En løsning for fergetrafikken, til beste for byens innbyggere, vil derfor veie tungt for de fleste når de skal evaluere hvorvidt de er fornøyd med sin(e) lokalpolitiker(e) eller ikke – om vi har jobbet for innbyggernes beste.

Ny Kurs har som eneste mål å arbeide for løsninger som er til beste for byens innbyggere, uansett hvilken sak det gjelder. Vi har ingen sentrale politiske føringer som kan endre dette målet.

For Ny Kurs er det derfor helt klart at arbeidet med løsninger av fergetrafikken til beste for byens innbyggere vil være hovedfokus.

Ny Kurs mener en stor containerhavn ikke er beste utnyttelse av arealene, men har fått med oss at de store partiene ønsker det. Gjeldende fergetrafikken må man derfor ha flere tanker i hodet samtidig i tiden fremover.

Ny Kurs mener:

  • En løsning for Rv19 først og fremst må ha som mål å løse fergetrafikken.
  • Å se havnetrafikken sammen med fergetrafikken vil være naturlig, begge med sin beliggenhet i havnen.
  • Trafikken fra Jeløy vil klare seg med dagens trasé-løsning når ferge- og havnetrafikk blir ledet bort.
  • Det ikke er naturlig at befolkningen i Moss skal ta et økonomisk ansvar ved å betale finansiering av løsning for fergetrafikken – Norges største fergesamband.
  • En eventuelt ny havn må planlegges slik at den ikke er til hinder for løsning av fergetrafikken og havnetrafikken ut til E6
  • Lagt til grunn at jernbanetrasé og stasjon kommer der besluttet, stilles et stort spørsmål ved (muligens) å få både ferge- og havnetrafikk og løsning for trafikk fra Jeløy og Rv19 i samme område. Jeg har tidligere omtalt dette som Norges nye største infrastruktur- og veikryss. Det må vi unngå, vi vil simpelthen ikke tåle det – trafikk, forurensende luft og støy lagt til grunn.
  • For de som er tilhengere av Sjøsidenprosjektet vil dette prosjektet være tjent med å ikke ha Norges største veikryss med jernbane, havne- og fergetrafikk og i tillegg kanskje trafikk fra Jeløya, som sin nærmeste nabo.

Politikerne i Moss må nå stå sammen og kreve de løsninger for Rv19 som er til beste for byens innbyggere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags