Politisk argumentasjon på lavmål

Trond Marthinsen. Leder Ny Kurs

Trond Marthinsen. Leder Ny Kurs

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ny Kurs blir i stadig større grad oppfattet som en trussel av våre politiske motstandere.

I sin iver etter å redusere våre motiver ser vi nå at man begynner å angripe vår ordførerkandidat Arild Svenson og hans fortid i FRP.

Forsøket på å så tvil om Arilds motiver, er uredelig og jeg føler sterkt for å fortelle sannheten om Arilds beslutning om overgang til NY Kurs.

Av våre motstandere og også av noen i media blir vi forsøkt fremstilt som en protestgruppe.

Dette er ikke riktig.

Stiftelsen av NY KURS som jeg selv var en av initiativtakerne til, har grunnlag i behov for revitalisering og fornying av vårt lokale demokrati

Vi ser at de etablerte med Høyre og Arbeiderpartiet i spissen ikke er opptatt av å involvere og gi innbyggerne en arena der de kan bruke sitt engasjement til å øve innflytelse på de politiske prosessene.

Vi ser at de samme er mer opptatt av at det er flertallet som bestemmer, og lever i den villfarelsen at flertall er en del av demokratiets verdigrunnlag.

Arbeid for og etablering av nytt innhold og praktisering av lokaldemokratiet er den eneste årsak til at NY Kurs ble stiftet.

I erkjennelsen av at det var nødvendig å etablere et nytt parti vil vi si dessverre; det var nødvendig.

Med dette arbeidet vi i NY KURS med å etablere en helhetlig politikk samt verve nye medlemmer som kan være med å bringe NY Kurs og vårt budskap videre.  Vi er stolte av å kunne presentere et helhetlig og gjennomarbeidet valgprogram som via en omfattende og demokratisk prosess er forankret i partiet. Partiet har i dag nær 100 betalende medlemmer og vi har plass til flere.

Som leder i NY KURS opprettet jeg kontakt med Arild, der samtalene dreide seg om NY Kurs og Arilds respektive verdigrunnlag for politisk arbeid.

Det ble tidlig klart at Arilds politiske virke baserte seg på de samme prinsipper som ligger til grunn for NY KURS sin visjon. Arild er lokalpolitiker og kun det.

Han er opptatt av å fremme og arbeide for å dekke innbyggernes behov. FRP sitt ideologiske grunnlag er han ikke opptatt av. Arild er opptatt av saker og ikke posisjoner.

NY KURS har lært Arild å kjenne som en meget ryddig og etterrettelig politiker. Når Arild besluttet å melde seg inn i NY KURS var han som folkevalgt opptatt av sin kontrakt med sine velgere.

Dette er en av årsakene til at han ba seg fritatt fra sitt verv som leder i teknisk utvalg og andre verv han hadde fått som folkevalgt, valgt på FrP sitt program. Det fremstår som en redelig fremgangsmåte.

NY Kurs tar avstand fra Fred Jørgen Evensens, Eirik Tveitens og Thomas Archers argumentasjon i Bystyret. Dette er ikke et bystyre verdig.

Artikkelen til Moss Avis om Arilds fortid i FRP stiller i samme klasse.

Arild sin håndtering av situasjonen der han meldte seg ut av FRP og fortsatte som uavhengig har vært ærlig og etterrettelig og ikke egnet til bruk for å score billige politiske poenger.

Bystyrets irritasjon over Arild sine mange interpellasjoner og grunngitte spørsmål sier etter vår mening mer om kollegiets behov for å ta vare på makta enn vilje og evne til seriøs og fordomsfri behandling av sakene.

Gjennom sitt virke i NY KURS har Arild vist at han er en verdig ordførerkandidat for partiet, en kandidat vi virkelig er stolt av og som vi vet har de kvalifikasjoner som skal til for å lede vår nye kommune som det vil være godt å bo i.

Vi blir ofte spurt om å velge side.  For Ny Kurs er politikken viktig, langt viktigere en posisjoner.

Kåsin tar feil - Ny Kurs har miljøpolitikk i sitt valgprogram

Vi kommer til å kjempe for innbyggerinvolvering og reelt lokaldemokrati. Vi kommer til å samarbeide med de som ønsker å ta innbyggernes behov på alvor. Ennå har hverken Høyre eller Arbeiderpartiet vist at de forstår hva dette innebærer.

Vi kommer ikke til å være et støtteparti som sikrer AP eller Høyre sitt viktigste behov som er å få bekle ordførerstolen.

Vi er selvsagt oppstemte over den gode meningsmålingen som viser at vi er byens 3. største parti. Vi har på ingen måte nådd vårt mål som er å hindre at Høyre og Arbeiderpartiet får flertall sammen.

De to er våre politiske hovedmotstandere. Vi håper vi får flere med oss i arbeidet for å nå dette målet. Det burde ikke minst Eirik Tveiten og Rødt være tjent med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags