Retten til den hele og fulle sannhet

Eneste løsning:  – Tunnel fra Kleberget til Årvoll med 100 prosent statlig finansiering, skriver Lars Brække. foto: espen vinje

Eneste løsning: – Tunnel fra Kleberget til Årvoll med 100 prosent statlig finansiering, skriver Lars Brække. foto: espen vinje

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Debattinnlegg av Lars Brække, medlem, by- og bygdelisten Ny Kurs

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Stortingsrepresentant Tage Pettersens respons på min kronikk fortjener absolutt et svar. Han skriver bl.a. at utålmodighet er en fin egenskap for å skape fremdrift og endring, og det er så absolutt med dette motivet jeg for første gang har engasjert meg i et politisk parti.

Hensikten med min kronikk om suksessen til By- og bygdelista i Hamar var ikke å sammenligne partiet med by- og bygdelista Ny Kurs. På Hamar har lokalpartiet lang fartstid i lokalpolitikken i Mjøsbyen, mens Ny Kurs først vil tiltre kommunestyret i 2020. I Hamar har man solide resultater å vise til, her i Moss har vi vårt partiprogram som en rettesnor for de av våre listekandidater som blir valgt 9. september.

Min deltakelse i partiets programkomité var ikke med fokus på protester og reversering, men i stor grad utarbeidet i tett kontakt med partiets ledelse og medlemmer og med fokus på prosesser som vi ønsker skal styrke innbyggernes involvering i politisk viktige saker som former byen vår over tid.

Om jeg hadde vært interessert, hevder Pettersen at jeg kunne ha laget en lignende skryteliste over hva vi kan være stolte over her i Moss i perioden da han selv utøvet oppgaven som ordfører i Moss.

Fokus på hva de har fått til i Hamar var ikke med tanke på hva vi ikke har fått til i Moss, men holdt opp mot påstander fra Høyre for å synliggjøre at et lokalparti uten forankring i et moderparti har oppnådd fremragende resultater. Om man allikevel mener at lokalpatriotismen fortsatt mangler hos undertegnede, vil jeg i denne sammenheng henvise til mine utallige engasjement utenfor den politiske arenaen her i Moss gjennom mer enn 50 år.

I en tid hvor fake news er et reellt begrep, deler jeg Pettersens syn på at man ikke skal fare med usannheter. Det er helt korrekt at det i noen grad er gjennomført utbedringer av RV19 gjennom Moss med fokus på rundkjøringer og kjørefiler, men disse har dessverre ikke monnet i forhold til en formidabel vekst i fergetrafikken siden innfartsveien ble ferdigstilt i 1970. Det er derfor gledelig at veien nå inngår i Nasjonal Transportplan, og håpet mitt er at man etter hvert lander på det eneste riktige alternativet – tunnel fra Kleberget til Årvoll med 100 prosent statlig finansiering.

Og så til det som kanskje er det mest tankevekkende ved Pettersens svar på min kronikk – sitat: Jeg står fast på at en stemme til bygdelista i Moss først og fremst er en protest. Det er det fordi de ikke vil samarbeide med Høyre eller AP. Så lenge ett av de to partiene sitter med makten i fylket og nasjonalt, vil ikke bygdelista i Moss få gjennomslag i mange saker der kommunen er avhengig av andre myndigheter - sitat slutt.

Er dette utsagnet å forstå slik at et ærlig og oppriktig initiativ til politisk arbeid på lokalt plan utenfor rekken av de etablerte partiene ikke har noen berettigelse? Vil det være forgjeves å utøve politikk med fullt fokus på lokale interesser? Er det slik å forstå at i den andre enden av det politiske hierarkiet sitter to store partier som bestemmer det meste? Rent ut sagt – har Høyre og AP i fellesskap retten til sannheten?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken