Partiet Ny Kurs og demokratiet

Med partiet bak seg:  Nyvalgt Høyre-leder Harald Fløgstad liker ikke måten Ny Kurs karakteriserer på. Foto: Mette Eriksen

Med partiet bak seg: Nyvalgt Høyre-leder Harald Fløgstad liker ikke måten Ny Kurs karakteriserer på. Foto: Mette Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattJeg viser til Trond Marthinsens kronikk i Moss Avis, den 28.8.18.

Marthinsen starter valgkampen med negative karakteristikker av sine politiske motstandere i Høyre og Arbeiderpartiet. Jeg oppfordrer Trond Marthinsen til å slutte med den type personhets som han utsetter noen av våre fremste politiske representanter i Moss for. Særlig når det er helt udokumentert. Med den tilnærmingen virker det jo ikke som han selv har «vilje og evne til dialog», som han påstår at disse ikke har.

Mer alvorlig er det at Marthinsen påstår at «Hverken Høyre eller AP viser særlig interesse for å sørge for et lokaldemokrati som bygger på demokratiets verdigrunnlag.» Med respekt å melde, dette er bare tøys. Og hva mener han egentlig med «demokratiets verdigrunnlag»? Særlig alvorlig er det at han kommer med denne påstanden uten å argumentere for hvorfor Høyre ikke er demokratisk. Marthinsen forteller heller ingenting om hva vedtaket til «Ny kurs» består av, et vedtak som visst nok skal gi «redelighet og reelt demokrati».

Jeg vil oppfordre «Ny kurs», som så langt jeg vet, ikke har noe partiprogram, om å være forsiktig med å hevde at andre politiske partier ikke er demokratiske. Når Marthinsen i sin kronikk skriver at Ny Kurs vil «gjeninnføre demokratiske prosesser», så er det ikke lett å forstå hva han sikter til, han har ingen eksempler på hva han mener. Dette er en meget alvorlig anklage, som bør dokumenteres grundig. Nå kan jeg lite om de demokratiske prosessene hos «Ny kurs», Marthinsen skriver jo ikke noe om det heller, men hos oss i Høyre er det medlemmene som bestemmer.

Moss Høyre er nå i prosess hvor vi utarbeider et nytt program for en helt ny kommune som ikke ser dagens lys før 1/1-2020. Vi er godt i gang med å innhente innspill fra medlemmer, organisasjoner, næringsliv og innbyggere for å få varierte og gode forslag. Vi skal tillate oss stor takhøyde når det gjelder politiske diskusjoner, vi skal være romslige og inkluderende, og alle medlemmer skal føle seg velkommen til å delta. Ingen kommer til bords med noen hevd eller fortrinnsrett. Det programmet vi skal gå til valg på skal Moss Høyre lage sammen. Når så medlemmene til sist vedtar programmet gjøres det på et medlemsmøte hvor alle har en stemme hver – også ordførerkandidaten.

Martihnsen utfordrer meg på mitt syn på Sjøsiden, Moss Havn, jernbanen og Riksvei 19. Men i demokratiets ånd, i hvert fall i Høyre, det er ikke slik at partiet endrer alle sine politiske standpunkt med ny leder. Partiets standpunkt endres gjennom lange og grundige interne prosesser. Jeg står selvsagt bak de beslutninger som er tatt, jeg er enig med mitt eget parti, og jeg vil jobbe hardt for å få til gode samferdselsløsninger i Moss.

Så får vi se når vårt nye valgprogram foreligger, om hvilken kurs jeg, som eventuell ny ordfører, skal styre kommunen etter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags