– Helly Hansen bør få et gatenavn

Kjent: Helly Juel Hansen er en av få mossinger som er virkelig viden kjent.

Kjent: Helly Juel Hansen er en av få mossinger som er virkelig viden kjent.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNår Moss og Rygge snart blir slått sammen til en kommune, vil «Nye Moss» få mange nye gatenavn. I denne sammenheng synes jeg vi bør tilstrebe å få navn som har noe med tilhørigheten til Moss/Rygge å gjøre, og sågar har bidratt til å sette byen Moss på verdenskartet!

Moss var før i tiden landets største industriby sett i forhold til antall innbyggere, noe som ikke må glemmes. Norges desidert mest kjente «Brand-name» ute i verden kommer fra Moss, nemlig Helly Hansen, verdenskjent produsent av i hovedsak vanntett bekledning, varmeklær i fiberpels/fleece samt Superundertøy, hovedsakelig lokalisert i Moss i mer enn 100 år.

Selskapet var også veldig samfunnsorientert. Etter krigen var det stor mangel på boliger i Moss, og arbeidskraft, noe ledelsen i Helly J. Hansen A/S tok på alvor. På Kallum ble eksempelvis bygget mange boliger til ansatte. Dessuten var det mangel på materialer til boligbygging. I 1948 fikk Leiv Helly-Hansen, den gang Adm. direktør i firmaet, nyss om at tre gamle bygninger på Hadeland var annonsert til salgs for riving. Kort fortalt ble bygningene ervervet og satt opp på «Hadeland» i Rygge for å fungere som hybelbygg for syersker fra andre steder i landet. Bygget har i mange år vært et populært kulturhus for Rygge kommune, og som fremdeles bærer navnet «Hadeland».

Med bakgrunn i hvordan firma Helly Hansen, gjennom flere generasjoner, har prestert å være en ledende, internasjonal produsent av fritidsbekledning, er jeg av den oppfatning at navnet «Helly Hansen» så absolutt bør få en mer betydelig gate i Moss oppkalt etter seg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags