– Helly Hansen bør få et gatenavn

Kjent: Helly Juel Hansen er en av få mossinger som er virkelig viden kjent.

Kjent: Helly Juel Hansen er en av få mossinger som er virkelig viden kjent.

Av
DEL

LeserbrevNår Moss og Rygge snart blir slått sammen til en kommune, vil «Nye Moss» få mange nye gatenavn. I denne sammenheng synes jeg vi bør tilstrebe å få navn som har noe med tilhørigheten til Moss/Rygge å gjøre, og sågar har bidratt til å sette byen Moss på verdenskartet!

Moss var før i tiden landets største industriby sett i forhold til antall innbyggere, noe som ikke må glemmes. Norges desidert mest kjente «Brand-name» ute i verden kommer fra Moss, nemlig Helly Hansen, verdenskjent produsent av i hovedsak vanntett bekledning, varmeklær i fiberpels/fleece samt Superundertøy, hovedsakelig lokalisert i Moss i mer enn 100 år.

Selskapet var også veldig samfunnsorientert. Etter krigen var det stor mangel på boliger i Moss, og arbeidskraft, noe ledelsen i Helly J. Hansen A/S tok på alvor. På Kallum ble eksempelvis bygget mange boliger til ansatte. Dessuten var det mangel på materialer til boligbygging. I 1948 fikk Leiv Helly-Hansen, den gang Adm. direktør i firmaet, nyss om at tre gamle bygninger på Hadeland var annonsert til salgs for riving. Kort fortalt ble bygningene ervervet og satt opp på «Hadeland» i Rygge for å fungere som hybelbygg for syersker fra andre steder i landet. Bygget har i mange år vært et populært kulturhus for Rygge kommune, og som fremdeles bærer navnet «Hadeland».

Med bakgrunn i hvordan firma Helly Hansen, gjennom flere generasjoner, har prestert å være en ledende, internasjonal produsent av fritidsbekledning, er jeg av den oppfatning at navnet «Helly Hansen» så absolutt bør få en mer betydelig gate i Moss oppkalt etter seg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags