«Bare ta og riv det ned»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Debatt Moss og Omegn Tenkepark har merket seg flere rent panegyriske innlegg hva gjelder raseringen av Nyquistbyen og tilgrensede områder. Riktig rørende og vakkert har det vært på sitt aller beste!

Det synes knapt å være grenser for hva vi skal få skue etter raseringen, av blått hav og en himmel full av stjerner! Dette til tross for at det skal anlegges en jernbanestasjon og andre betongherligheter mellom utsiktspunkt og utsikt.

For egen del vil vi ikke henfalle til de store og bevingede ord, men få komme med et par enkle strofer fra den gode, gamle revyvisen ”Bare ta og riv det ned!”:

Byen e'kke vakker,

men all verden snakker

om at Oslofjorden er så pen.

Men overalt så står'e gamle hus og gårder og stenger så vi ikke kan få se'n.

Vekk med alt som stenger for vårt syn!

Hva skal vi med trehus her i by'n?

Nei, bare ta og riv det ned, bare ta og riv det ned, la det bli et pent og morsomt sted!

Var det ikke en idé å rive alle gårder ned?

Så mossefolk kan gjerne bo et annet sted!

Arne Svendsen som en gang i tiden skrev dette, tilgir oss sikkert at vi har gjort en mindre endring i første og siste verselinje.

Moss og Omegn Tenkepark vil få foreslå at disse strofer erstatter «Mossesangen» fra og med byjubileet. Vanskelig å synge er «Mossesangen» også. Videre vil vi få foreslå at «Bare ta og riv det ned!» synges flerstemt, gjerne etter partitilhørighet, hver gang Thorneløkka Saneringskompani stevner hverandre til møte.

Vi i Moss og Omegn Tenkepark vil få uttrykke vår dype medfølelse med alle dem som uforskyldt og regelrett er kastet ut av hus og hjem i Nyquistbyen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags