Om boliger til de unge

Etableringsutfordringer: Prisvekst, konkurranse og redusert tilgang er til hinder for mange unge å etabler seg i et hurtig voksende eiendomsmarked.

Etableringsutfordringer: Prisvekst, konkurranse og redusert tilgang er til hinder for mange unge å etabler seg i et hurtig voksende eiendomsmarked. Foto:

Av
DEL

DEBATT I nye Moss kommune opplever stadig flere unge og småbarnsforeldre at det er vanskelig å etablere seg! Sterk prisvekst, stor konkurranse i markedet, samt redusert tilgang på arealer gjør det vanskelig for de unge familiene å komme seg inn på boligmarkedet!

I Moss Avis den 24.09 skriver Siv Henriette Jacobsen at Arbeiderpartiet (AP) de neste månedene vil jobbe aktivt med deres boligpolitikk! Vi Moss Høyre mener at AP kommer altfor seint på banen med en slik politikk! I Moss Høyre sitt forslag til innspill til arealplanen har vi løftet frem flere boligområder som er lokalisert i Larkollen og på Vang! Dette er boligområder som kan tilrettelegges for unge familier i etableringsfasen! Her vil barn og unge kunne slo rot med nærhet til skole og barnehage, samt få et godt fritidstilbud og ikke minst nærhet til sjø, skog og mark.

Ikke alle ønsker at barna sine skal vokse opp i en liten leilighet ved et av våre knutepunkter! Her vil småbarnsforeldre måtte ta til takke med leiligheter uten bakkekontakt og sjø, skog og mark vil kun være synlig i periferien! Er det slik vi ønsker at våre kommende generasjoner skal vokse opp? I dagens samfunn er inaktivitet en av de største truslene mot folkehelsa, så ved en utbygging kun rundt knutepunktene vil gjøre det vanskeligere for våre barn og barnebarn å få en oppvekst i gode miljøer og i kontakt med naturen!

I Moss Høyre sitt forslag til arealplan ligger det flere gode muligheter til å kunne legge til rette for tiltak som gjør det lettere for unge i etableringsfasen å komme inn på markedet, dette igjennom utbygningsavtaler mellom utbygger og kommunen. Gjennom en godt utarbeidet utbyggingsavtale kan kommunen sørge for at det blir tilrettelagt for eneboliger / enheter med bakkekontakt.

Løsninger som leie-til-eie er et godt virkemiddel for sikre de unge inn på boligmarkedet, men vi er helt nødt til å ha arealer tilgjengelig for å kunne gjennomføre dette! Ikke lettere blir det når man ser at posisjonen i Moss kommune velger å utelate Kallumjordet for fremtidig utbygging!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken