"Ordførerløftet" begeistrer

Regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo

Regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSenterpartiets ordførerkandidat Tor Petter Ekroll skriver 21.06 i Moss Avis at han ble provosert av vårt «ordførerløfte». Jeg ønsker å tydeliggjøre intensjonen bak ordførerløftet. Fordi jeg mener dette ikke er noe å bli provosert over, men heller begeistret.

I forbindelse med lokalvalget 2019 deler vi ut ordførerløftet til alle ordførerkandidater og politikere i Østfold, Akershus, Buskerud og Oslo. Vi utfordrer politikerne til å love å arbeide for å;

1. Sørge for god tilgang på næringsareal med egnet infrastruktur- og transportløsninger.
2. Samarbeide med bedrifter for å tilby gode tjenester til innbyggerne.
3. Sørge for konkurransedyktig nivå på kommunale avgifter for bedrifter.
4. Bruke kommunens innkjøpsmakt for å bekjempe arbeidslivskriminalitet.
5. Sette et ambisiøst måltall for grønne innovative offentlige anskaffelser.
6. Sørge for at kravet om lærlinger følges opp i kommunens anskaffelser

Ekroll skriver at disse seks punktene er utformet av NHO selv og minner oss om at det ikke er bedriftene, men menneskene i bedriftene som gir liv til bygd og by. NHO er en medlemsorganisasjon, det vil si at vi er til for våre medlemmer. Disse seks punktene er ikke tatt ut av luften, men dette er hva våre medlemsbedrifter, inkludert de i Moss, har fortalt oss er viktige for dem. Vi er enige med Ekroll at bedriftene består først og fremst av mennesker, det er nettopp derfor det er så viktig å lytte til deres innspill, denne gangen i form av «ordførerløftet».

Jeg tror også at Ekroll har misforstått intensjonen med «ordførerløftet» når han skriver at den begrenser ordførerkandidatenes mulighet til å kunne påta seg det ansvaret en ordfører har i en kommune. Selvsagt skal ikke en ordfører kun jobbe med disse seks punktene, men også for et levende kulturliv, et godt velferdstilbud, begrense utenforskapet og mye mer. Dette er saker som også er viktig for lokale bedrifter.

Jeg er helt enig med Ekroll at en ordfører må etter beste evne ivareta alle innbyggerne i kommunen, inkludert de som jobber i lokale bedrifter. For å gjøre det lett for politikerne har vi utformet «ordførerløftet» basert på innspillene vi har mottatt av de lokale jobbskaperne. Her får Ekroll en lett oversikt over hva som er viktig for at bedriftene i Moss kan fortsette å skape verdier som hele lokalsamfunnet nyter godt av.

Så langt har over 40 ordførerkandidater og lokalpolitikere over hele regionen vår, på tvers av partier (inkludert Senterpartiet), signert ordførerløftet. Det gleder meg å se at så mange gir løftet sitt om at de skal jobbe for de lokale bedriftene, det fortjener de ansatte, lederne og eierne. Jeg håper og tror at Ekroll ønsker det samme.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags