– Østfoldbenken har sviktet fylket sitt

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev av Freddy A. Øvstegård, Østfold SVs førstekandidat til Stortingsvalget 2017.

DEL

LeserbrevØstfoldbenken på Stortinget har svikta fylket vårt. 1 av 7 barn i Østfold vokser opp i fattigdom. Det er 7000 helt ekte barn som gruer seg til sommerferien fordi foreldra ikke har råd til å reise på en fin ferie sånn som andre. Bare her i Moss vokser 13,8% av barna opp i fattige familier, mot 9,4% i hele landet.

Østfold har høyest andel uføretrygda år etter år, senest nå med 13,8% her i fylket mot 9,5% nasjonalt. Vi har en permanent høy arbeidsledighet på nivå med det som politikerne kaller krise når det nå rammer Sør-Vestlandet. Hvor er våre representanter når det trengs mest?

Det er tydeligvis lengre fra Moss til Oslo enn en skulle tro. Makta på Stortinget og andre steder har ignorert dette fylket for lenge. Den etablerte politikken og politikereliten på Østfoldbenken må utfordres. For meg er dette dypt personlig. Jeg har selv vokst opp i Østre bydel i Sarpsborg med en far som er sveiser og en mor som har vært renholdsarbeider. Jeg har sett andre barn ha mye mer enn meg og kameratene mine. Barn kjenner på ulikhet, selv om man ellers har det man trenger.

Derfor stiller jeg til Stortinget i 2017, fordi det er personlig.

Jeg slåss allerede for å få til et aktivitetskort som gir billigere eller gratis fritidstilbud til barna i hjembyen Sarpsborg som vokser opp i fattige familier. På Stortinget vil jeg slåss for å øke barnetrygda, som har stått stille i 20 år.

 Det vil være det mest effektive tiltaket for å bekjempe barnefattigdom og utjevne sosiale forskjeller, og barnefamiliene i Østfold vil spesielt vinne på det. Politikk handler om å velge side.

Jeg har valgt side med folk her i fylket som fortjener bedre enn å bli ignorert av makta. Det er på tide med forandring på Østfoldbenken i 2017.

Det gamle skal ut, inn med det nye!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags