Mer om pensjon

Kjellaug Nakkim, Styreleder i Moss kommunale pensjonskasse

Kjellaug Nakkim, Styreleder i Moss kommunale pensjonskasse

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATTMoss Kommunale Pensjonskasse, senere MKP, ble opprettet i 1961.

MKP har, som Støwer skriver, vært drevet godt i alle år, sågar med bedre/lik avkastning som KLP. Dessuten har MKP en høyere soliditet angående kapitalen enn KLP.

I dag forvalter MKP 2,5 milliarder. Støwer betviler fremtidig forvaltning av pengene dersom man fortsetter med MKP.

MKP kjøper denne tjenesten og kan alltid velge blant de beste forvalterne til enhver tid. Gjennom å bruke fond og diskresjonær forvaltning får vi innpass i store brede forvaltningsmiljøer med god kompetanse. Samlet har vi gjennom forvalterne tilgang til en stab på flere hundre personer og ekspertise. Når det gjelder digitale løsninger kan MKP tilby også dette. Samtidig kan vi tilby personlig veiledning noe alle har benyttet. De kommuneansatte er meget godt fornøyd med kassens service. MKP har gitt og gir veiledning til alle, både lærere og sykepleiere på lik linje med kassens egne medlemmer

MKP kjøper de beste digitale løsninger til en fast pris. Løsninger som også omfatter det nye pensjonsreglverket. KLP har derimot opplyst at de må bruke en milliard norske kroner på nytt digitalt system.

Det blir ikke utløst betydelige beløp ved en KLP-løsning. De kommunale eiendommene må tilbakeføres nye Moss kommune. Derimot kan jeg opplyse at ved valg av MKP blir det ca. seks millioner kroner lavere premiekostnader pr. år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags