Mer om politisk pensjonsbløff

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Debattinnlegg signert Truls Wickholm, stortingsrepresentant Arbeiderpartiet

DEL

LeserbrevMed Frp og Høyre i regjering har pensjonistene fått svekket sin kjøpekraft i tre år på rad. Selv i år hvor lønnstakerne har fått økt sin kjøpekraft har pensjonistene fått mindre. Arbeiderpartiet har tatt til orde for å rette opp i denne urimeligheten. Frp og Høyre sier nei.

Stortingsrepresentant fra Frp, Erlend Wiborg, forsøker å bløffe norske pensjonister i et innlegg i denne avisen nylig, men han kommer ikke bort fra at Frp har sittet med både finansminister og arbeidsminister i årene hvor pensjonistene har gått i minus. Frp-tradisjonen tro skylder han imidlertid på alle andre.

Med Arbeiderpartiets forslag til modell ville en pensjonist med 300 000 kroner i inntekt fått om lag 7 400 kroner mer i pensjon enn de har fått med Frp/Høyre-regjering. De ville aldri gått i minus i år hvor lønnstakerne går i pluss. I tillegg ville ni av 10 pensjonister fått lavere inntektsskatt med Aps forslag til skatteopplegg. Selv om Frp og Høyre sier nei til å rette opp den urimeligheten som norske pensjonister har opplevd de siste årene, så håper vi de andre partiene vil støtte opp om Arbeiderpartiets forslag om mer rettferdig og stabil pensjon. Det fortjener landets pensjonister

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags