Om pensjoner: – Vårt forslag er seriøst. Vi regnet med at vi ville høre fra sinte stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer.

Underregulering:  – Det er bare pensjonistene som gruppe som blir gjenstand for slik inntektsreduserende særbehandling, skriver artikkelforfatter. foto: Scpanpix

Underregulering: – Det er bare pensjonistene som gruppe som blir gjenstand for slik inntektsreduserende særbehandling, skriver artikkelforfatter. foto: Scpanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATT«Senior Norge Østfold» har sammen med andre pensjonistorganisasjoner arbeidet for å få underregulering av pensjonstilleggene fjernet. Nok en gang tapte vi pensjonister kampen mot de bevilgende myndigheter. Det ble underregulering også i år.

Det er bare pensjonistene som gruppe som blir gjenstand for slik inntektsreduserende særbehandling.

La det ikke være noe tvil om at vi fortsatt vil ha underreguleringen fjernet – den er aldersdiskriminerende, usolidarisk og urettferdig.

I tilfelle vi ikke skulle lykkes å fjerne underreguleringen, mener vi at vi i solidaritetens og rettferdighetens navn må finne andre grupper som også kan særbehandles ved underregulering av lønnstilleggene. Vi har i tidligere innlegg i SENIORAVISA foreslått å begynne med stortings-representantene, regjeringsmedlemmene og statsministeren.

Vårt forslag er seriøst. Vi regnet med at vi ville høre fra sinte stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer.

Men akk - nei! Tausheten er nesten øredøvende, flommen av kommentarer lar vente på seg. Egentlig ikke uventet. Den mest effektive måte å drepe et kontroversielt forslag på, er å tie det i hjel! Da forhindrer man oppmerksomhet og debatt unngås!

Vi setter umåtelig stor pris på den gode støtte vi får fra SV-leder og stortingsrepresentant Audun Lysbakken. Hans krav er noe annerledes enn vårt utvidede forslag til underregulering. Men retningen er den samme.

Audun Lysbakken krever bl.a. at stortingsrepresentantene ikke skal få en eneste krone mer i lønnstillegg enn det pensjonistene har fått i tillegg til sine pensjoner.

Vi gjengir følgende fra Aftenposten den 20. juni:

«SV har varslet at de vil fremme forslag om at toppolitikerne kun skal få en økning som tilsvarer 35 kroner i måneden.

Vi fremmer forslaget fordi vi mener at politikerne ikke fortjener en krone mer enn det de har sørget for at pensjonistene får. Det er helt hårreisende at stortingspolitikerne skal få kr. 31.500 i lønnsøkning i året, mens pensjonistene får 35 kroner i måneden», skriver S-leder Audun Lysbakken i en epost.»

Lederne for de store pensjonistorganisasjonene som har drøftingsrett med regjeringen om bl.a. underreguleringen, skulle ta til seg at de i hvert av de senere årene har tapt kampen mot regjeringen. Vårt råd til lederne av pensjonistorganisasjonene er at de forsøker å tenke alternativt for å se om det kan finnes helt andre angrepsmetoder som kan gi bedre resultater!

Vi står fast ved kravet om fjerning av underreguleringen – i solidaritetens og rettferdighetens navn!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags