Ressursbølgen: Jeg er lei av å høre om «eldrebølgen» som en utgift for samfunnet

Ingen utgift, snarere det stikk otsatte, minner artikkelforfatter om.

Ingen utgift, snarere det stikk otsatte, minner artikkelforfatter om.

Av
DEL

LeserbrevDu har vel hørt påstanden om at ”alderen har ikke så mye å si, med mindre du er en ost”.  I virkeligheten betyr alderen alt. Det erfarer pensjonister i form av aldersdiskriminering, til tross for at dette nå er forbudt ved lov.

Jeg er lei av å høre om ”eldrebølgen” som en utgift for samfunnet – vi bør heller snakke om ”ressursbølgen”!  Forskning viser at pensjonistene utfører frivillig arbeid til en verdi for samfunnet på 25 milliarder hvert år.

I tillegg kommer de 800.000 pårørende her i landet som yter omsorg for ektefeller og slektninger. Årlig utfører de 110.000 årsverk med iherdig innsats, ifølge stiftelsen Fritt Ord. Det er disse pårørende som får norsk helsevesen til å fungere.

Derfor er Moss Høyres mål viktig: ”Vi skal være en foregangskommune når det gjelder frivillighet.”  Også Statens seniorråd påpeker betydningen av en aktiv  frivillighetspolitikk. Det må vi satse på i nye Moss – med rekruttering av seniorer som en sentral del.

Og én ting til: Det er ca. 700.000 aleneboende minstepensjonistene i Norge  som i dag lever under EUs fattigdomsgrense. De er ikke opptatt av slagord som  verdighet, men et dagligliv med innhold – som deg og meg. Først da kan vi avlive den sarkastiske myten om at ”når de heldige blir gamle, vil de sitte i parken og mate minstepensjonistene…”

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags