Strømpriser og batterivisjoner

Nivå: – Under dagens regjering har strømprisene vært relativt lave, både i historisk perspektiv og sammenlignet med andre europeiske land. Nå opplever Norge høye strømpriser, men de er faktisk lavere enn under Senterpartiet når vi justerer for vanlig inflasjon, skriver Ketil Solvik-Olsen.

Nivå: – Under dagens regjering har strømprisene vært relativt lave, både i historisk perspektiv og sammenlignet med andre europeiske land. Nå opplever Norge høye strømpriser, men de er faktisk lavere enn under Senterpartiet når vi justerer for vanlig inflasjon, skriver Ketil Solvik-Olsen. Foto:

Av
DEL

DEBATTHøye strømpriser engasjerer, med rette. Mange av oss ønsker lave strømpriser. Norge er energirikt, og dette bør komme innbyggerne til gode. Derfor er det bra at det siste statsbudsjettet reduserte elavgiften. Den bør videre ned.

Samtidig ser jeg at enkelte partier fra opposisjonen forsøker nøre opp misnøye. Rødt kritiserer at det kanskje skal bygges en utenlandskabel til Skottland. Rødt unnlater dog å si at det er fylkeskommunale kraftselskap som står bak søknaden, og at Oslo kommune er blant eierne. Kanskje på tide Rødt ble utfordret av pressen?

Tilsvarende bør pressen stille Senterpartiet noen spørsmål. Sist SP styrte landet var deres mål Økt eksport av norsk vannkraft. I 2008 sendte Sps første olje- og energiminister Åslaug Haga ut pressemelding hvor hun skrev: «Min visjon er at Norge skal bli en betydelig eksportør av rein fornybar energi.»

Senterpartiets siste olje- og energiminister fulgte også opp. Han forpliktet Norge til å bygge flere nye strømkabler til utlandet – de samme kablene som SP nå kritiserer. Ved makten jobbet altså SP aktivt for at våre vannkraftressurser skulle tømmes aktivt for å dekke EUs behov for strøm. Tenk litt over dette neste gang dere hører Sps Vedum snakke om kraftpriser.

FrP ønsker at kraften kommer norsk industri og norske husholdninger til gode. Unødvendig å si, men FrP var veldig skeptisk til Senterpartiet og den rødgrønne regjeringens politikk. De nye kraftlinjene til utlandet som er bygget, ble altså initiert under forrige regjering og med Senterpartiet i førersetet. Fordi SP ville hjelpe EU å stenge kullkraft.

Under dagens regjering har strømprisene vært relativt lave, både i historisk perspektiv og sammenlignet med andre europeiske land. Nå opplever Norge høye strømpriser, men de er faktisk lavere enn under Senterpartiet når vi justerer for vanlig inflasjon. Vårt mål er like fullt at strømprisene skal ned.

En ting er sikkert – ingen strømkunder bør ønske seg tilbake til Senterpartiet i Olje- og energidepartementet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags