Borgerlig høyrekaos

Mer til få: Artikkelforfatteren beklager seg over fordelingspolitikken i Norge. foto: Espen vinje

Mer til få: Artikkelforfatteren beklager seg over fordelingspolitikken i Norge. foto: Espen vinje

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerAllerede før blekket er blitt tørt på regjeringsplattformen, er samarbeidet i ferd med å flyte ut i borgerlig høyrekaos. På bare noen dager har vi fått flere eksempler på at hestehandelen har dreid seg om at Erna Solberg og Høyre skal beholde egne posisjoner og kunne gjøre de aller rikeste enda rikere. Mens behandlinga av vesentlige saker for oss i det breie lag av befolkninga mildt sagt spriker:

l Dager etter at hun smilende signerte på regjeringsplattformen, kaller Trine Skei Grande endringene i abortloven «en pause». Hun påstår allerede nå at hun skal ta omkamp på innskrenkning av kvinners rettigheter til valget om under to år.

l Unge folk kan miste muligheten til å skaffe seg førerkort i sitt nærområde og bli tvunget til å reise lange avstander når flere trafikkstasjoner kan bli lagt ned. KrF hevder at de er negative til den sentraliseringen.

l Frp slår på stortromma og mener kontantstøtten er hemmende for integreringen – men har uten å blunke gått inn for videreføring av kontantstøtten i regjeringsplattformen.

I Dagbladet leser vi at stadig flere mener Erna Solberg gjør en dårlig jobb som statsminister. De andre partiene forsøker så godt de kan å distansere seg fra den «historiske» plattformen de akkurat har presentert. Evnen og viljen til å ta ansvar for politiske beslutninger synes fraværende. Men mest alvorlig er de faktiske konsekvensene av høyrepolitikken: Forskjellene mellom de rikeste og det breie lag av befolkninga skyter fart. Vanlige arbeidsfolk som på jernbanen blir fratatt pensjoner. Lønninger presses ned. Bit for bit svekkes velferdsstaten gjennom privatisering på stadig nye områder, til gunst for smale finansinteresser.

Jeg håper alle bruker stemmeretten i høstens valg for å gi en klar beskjeden: Dette finner vi oss ikke i. Norge er mulighetens land, og vi fortjener ledere som jobber for vanlige folk i hele landet vårt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags