Enda mer om «profitørfrykt»

PRIVATDREVET: Orkerød sykehjem i Moss var i flere år drevet av private.

PRIVATDREVET: Orkerød sykehjem i Moss var i flere år drevet av private.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LESERBREVDet er tydeligvis ikke bare de røde i Moss som vil forby private helsetilbud. Nå har også MDG tonet flagg og melder seg blant «forbudskameratene». Argumentene er også her frykten for at noen skal bli for store og for rike og ende opp som private monopolister.

At private i mange tilfeller kan levere tjenester rimeligere enn det offentlige og spare det offentlige for millionbeløp teller ikke. Heller ikke at private i brukerundersøkelser i flere tilfeller har mer fornøyde brukere gjør inntrykk. Og heller ikke at dette er et alternativ som mange pleietrengende og brukere av helsetjenester selv ønsker spiller noen rolle. Her gjelder det å forby, i frykt for at noen skal vokse seg for store og tjene for mange penger.

Nok en gang: Høyre mener at folk flest er i stand til å ta fornuftige valg uten å ha enkelte politikere som formyndere. Høyre mener videre at det offentlige plikter å velge den rimeligste leverandøren, under den uttrykkelige forutsetning av kvaliteten er (minst) like god. Vi kommer aldri til å få penger nok i helsevesenet. Derfor er det bortimot skandaløst at en del politikere velger løsninger som koster innbyggerne og skattebetalerne mange millioner ekstra - samtidig som de klager over at det ikke er penger nok til en rekke andre, gode formål.

Høyre går ikke kapitalistenes ærend, slik noen debattanter antyder. Det blir bare for dumt. Høyre ønsker ingen monopoler - hverken offentlige eller kapitalstiske. Vi har også et konkurransetilsyn som har til oppgave å opprettholde konkurransen, og de gjør en utmerker jobb. Høyre har tro på et samfunn med sunn konkurranse. Det finnes meg bekjent ikke et eneste eksempel på at monopol gir gode og lønnsomme tjenester.

Eksemplene på det motsatte florerer. Likevel er det forbudslinjen de røde og nå også grønne politikere ser ut til å ønske seg etter høstens valg. Først vil de ha innbyggernes stemmer, deretter skal de selv velge ut hvilke tjenester og tilbud den enkelte innbygger «fortjener» og hvilke de vil forby. Gi din stemme til et parti som har tro på at du som menneske høyst sannsynlig vet hva som er best for deg - og kommunen vår.

LES OGSÅ:

Du må ikke glemme MDG, Ramberg!

Profitører og offentlige tjenester

Åpent brev til Jørn Ramberg

Svada om velferdsprofitører

Om velferdsprofitører og sosialister

Kommunalisering og bekymringsmeldinger

Glemmer sosialistene at noen faktisk først skal tjene alle disse pengene de skal dele ut og subsidiere med? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags