Gå til sidens hovedinnhold

Overgrep mot kvinner krever politisk handling

Artikkelen er over 3 år gammel

Debattinnlegg signert Leif Christensen, leder i Østfold SV.

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er det nok å bare støtte #metoo-kampanjen i ord, eller skal vi kreve politisk handling fra Statsministeren og regjeringa? Jeg mener vi må kreve handling.

Dessverre gir regjeringa i sitt forslag til statsbudsjett klar beskjed om at kampen mot vold- og overgrep ikke er en prioritert sak politisk. De nøyer seg meg at Statsministeren kommer med støttende ord i media.

For hva viser statsbudsjettet? Jo, det viser at regjeringa vil kutte i bevilgningene til likestillingsombudet, de kutter i fri rettshjelp og de kutter i overføringene til krisesentrene. Det betyr mindre ressurser til informasjon og forebygging, og at færre kvinner som blir utsatt for overgrep får den hjelpen de trenger.

SV har lagt fram sitt forslag til alternativt statsbudsjett, der prioriterer vi kampen mot vold og overgrep. For det er gjennom politiske prioritering vi vinner den kampen.

Derfor vil SV bevilge 25 millioner mer til likestilling og 15 millioner mer til krisesentrene. Vi setter av penger til programmer mot seksuell trakassering og til en nasjonal kampanje mot voldtekt, spesielt rettet mot ungdom.

SV reverserer kuttene til fri rettshjelp og setter av 20 millioner til finansiering av incest- og voldtektsentre.

Mange modige kvinner har fortalt om seksuell trakassering og overgrep i #metoo-kampanjen, de fortjener at samfunnet prioriterer kampen mot vold og overgrep.

SV tar den kampen i vårt forslag til alternativt statsbudsjett. Regjeringa nøyer seg med støttende ord i media.

Kommentarer til denne saken